Statistică dureroasă la CE Oltenia

Tot mai multe accidente de muncă se petrec în carierele şi termocentralele din cadrul Complexului Energetic Oltenia. O spun statisticile realizate la nivelul companiei. Dacă anul trecut au fost aproape 40 de evenimente grave, în prima jumătate a acestui an au fost raportate deja 20 de accidente de muncă, iar doi salariaţi şi-au pierdut viaţa. Alţi doi mineri sunt trataţi în Belgia, după ce s-au electrocutat la locul de muncă.

Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii de Muncă şi cu Comunitatea din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a explicat, la TV Sud, că numai anul trecut au fost înregistrate aproximativ 40 de accidente de muncă. „În anul 2017 s-au înregistrat 38 de accidente de muncă mortale şi grave la Complexul Energetic Oltenia. Dintre acestea, unul a fost mortal. Un accident care a dus la decesul unui coleg, dar care nu a fost în câmpul muncii, ci când dânsul se deplasa la locul de muncă. Un autoturism a dat peste colegul nostru care se afla în staţia de autobuz. El trebuia să traverseze şi a fost lovit de maşină”, a transmis Ion Ruşeţ, la TV Sud.

Anul 2018 a început sub semnul accidentelor mai grave. Numai până acum au murit doi mineri. Unul dintre ei, susţin reprezentanţii companiei, ar fi fost băut. Celălalt accident mortal s-a petrecut recent la Cariera Peşteana Nord.

„Pe primele şapte luni este o situaţie mai dureroasă pentru că, în 2018, vorbim de un număr de 20 de accidente, dintre care numărul de accidente mortale s-a dublat. Discutăm despre accidentele mortale la Turceni, unde fostul nostru coleg Enache a căzut. Ancheta s-a finalizat. În acest caz, a ieşit o alcoolemie de 1,6 la mie în sânge. Ori, în această situaţie, discutăm despre multiple vinovăţii. În primul rând vinovăţia salariatului care a venit în stare de ebrietate, apoi vinovăţia şefului direct. Mai este momentul nefericit de luna trecută, de la Cariera Peşteana. Un coleg a decedat la finalul schimbului trei. Aici nu vreau să comentez prea mult. Ancheta nu este finalizată. Este ancheta internă pe care o face Complexul Energetic Oltenia. Anchetă este făcută şi de procurori, şi de inspectorii de muncă. Nu vreau să fac niciun fel de speculaţii în acest caz”, a mai declarat Ruşeţ.

Vizualizări: 5,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: