Salariul minim crește cu 41 de lei. Urmează proteste!

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Netul va crește cu 41 de lei.

Scumpirile la energie electrică, la gaze naturale şi la alimente necesită o creştere a salariului minim pentru anul 2021 mult mai mare, a declarat, luni, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel ALFA", Bogdan Hossu.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" nu este de acord cu nivelul acestei majorări, drept pentru care va declanşa marţi un program de acţiuni împotriva Guvernului, a precizat preşedintele organizaţiei sindicale.

"Justificarea a fost că o parte dintre patronate n-au fost de acord, o parte au fost de acord legat de creşterea la 2.300 de lei, eu vă mărturisesc că nu suntem de acord, drept pentru care mâine (marţi, n.r.) la ora 10:00 pichetăm Ministerul Muncii şi acesta este începutul programului de acţiuni împotriva Guvernului, care nu face decât să fure banii lucrătorilor, pentru că toate schemele de ajutor de stat care ajută antreprenorii să depăşească situaţia de criză economică şi sanitară nu fac decât să crească decalajul în repartiţia creşterii economice între capital şi lucrător", a menţionat Bogdan Hossu.

Liderul "Cartel ALFA" a apreciat că strategia Guvernului de a menţine salariul minim la un nivel scăzut va împiedica şi revenirea românilor în ţară.

Vizualizări: 1,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: