Sindicalist: Nu vom fi de acord să plece din producție

Oficialii Complexului Energetic Oltenia, dar și angajații așteaptă cu sufletul la gură răspunsul Comisiei Europene față de planul de restructurare pe care îl are pe masă. „Dacă nu va fi aprobat, ne vom chinui să supraviețuim cum supraviețuiește și Valea Jiului”, este de părere un lider vocal din companie.

Până acum, cei de la Comisia Europeană nu au transmis niciun răspuns. Cei de la compania din Gorj sunt optimiști și speră ca planul să fie aprobat anul viitor. „Sperăm ca planul pe care l-am trimis la Bruxelles să fie avizat. Dacă nu, nu știm ce se va întâmpla. Bine nu se va întâmpla nimic dacă nu se aprobă. Nu s-a aprobat deocamdată. Se discută. Sperăm să se aprobe. Dacă nu, e o problemă foarte gravă pentru CE Oltenia. Nu spun că se va închide, că nu se poate așa ceva, dar ne vom chinui să supraviețuim cum supraviețuiește și Valea Jiului”, a declarat Adrian Marciuc, vicepreședinte al Federației Univers.

În programul de restructurare nu există restructurări, după cum a ținut să sublinieze sindicalistul. Acesta a adăugat că s-au luat în calcul eventualele pensionări, dar și plecări la cerere. Acestea din urmă se vor face în anumite condiții. Marciuc a explicat că ar fi de acord să plece la cerere angajați din TESA care nu întrunesc condițiile de pensionare. Nu și din producție, unde este deja deficit destul de mare de personal.

„Nu există disponibilizări la CE Oltenia. Spunem în varianta în care acest plan va trece. Sunt plecări la pensie și sunt prevăzute niște plecări voluntare, cu acordul omului. Cine vrea să plece, să primească ceva. Nu știm ce fonduri au fost alocate pentru treaba asta. Vom face un program care să stea în picioare. Nu putem să pierdem salariați. Suntem de acord să plece cei care mai au un an sau doi până la pensie. Suntem de acord să mai plece din TESA, dar nu vom fi de acord să plece muncitorii care lucrează direct în producție. Deja avem deficit enorm de personal”, a mai adăugat Marciuc, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: