Sindicalist CE Oltenia: Vom purta discuții pentru creșteri salariale

Majorarea salariilor pentru mineri și energeticieni este o prioritate a liderilor de sindicat pentru anul 2021. Aceștia vor ca salariații din carierele Complexului Energetic Oltenia să ia mai mulți bani începând de anul viitor, iar, pentru ca acest lucru să prindă contur, sindicaliștii trebuie să poarte discuții cu administrația.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că până în prezent nu au fost purtate discuții în acest sens. Acesta speră ca minerii să poată beneficia de salarii mai mari, raportat la volumul și condițiile de muncă.

”Partea salarială obligatoriu o vom discuta la începutul anului viitor. Nu vom renunța la ideea ca salariații să nu beneficieze de creșteri salariale. Ar fi ca o răsplată primită raportată la efortul depus de aceștia”, a spus Căldărușe la Radio Infinit.

Tot acesta a vorbit și despre plecările din sistem ale miilor de angajați: ”Eu cred că vor fi plecări prin pensionare a salariaților și sub nicio formă de restructurare. Nu este vorba despre disponibilizări”, a mai afirmat acesta.  

În cadrul Complexului Energetic Oltenia mai sunt aproximativ 12.000 de salariați.

Vizualizări: 2,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: