Salată cu ton şi legume

Salata cu ton şi legume poate fi un fel de mâncare sănătos pentru masa de seară, dar se poate servi şi la masa de prânz. Nu necesită mult timp pentru preparare deoarece se foloseşte conservă de ton şi legume proaspete.

Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut.

Ingrediente: 1 conservă de ton; 2-3 ouă fierte; 1 salată verde; 2 ardei grași; 100 g boabe de porumb; 1 castravete proaspăt; 1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde; 100 g măsline negre; 100 g brânză.

Pentru dressing: 100 ml oţet balsamic, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, sare, piper, busuioc - după gust, 1 linguriță zahăr.

Mod de preparare: Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de şi de un sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc.

După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi apoi începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: