Reţetă de chifteluţe de cartofi cu usturoi

Chifteluțele nu trebuie să conţină neapărat carne, la fel de delicioase sunt şi cele de cartofi cu usturoi și verdeață. Pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite, şi se prepară foarte repede.

Pentru a pregăti chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi, 2 morcovi fierti si răzuiţi, 2 cepe, o legătură de pătrunjel tocat mărunt, o legătură de mărar tocat mărunt, sare și piper după gust, un vârf de cimbru uscat (opțional), 3 căţei de usturoi răzuiţi, 50 g pesmet, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun la fiert cu tot cu coajă şi după ce au fiert se lasă la răcit. După ce s-au răcit se decojesc şi se dau prin răzătoarea mică. Într-un bol se amestecă compozitia de cartof şi morcov cu mărarul tocat mărunt şi pătrunjelul, se adaugă sare şi piper, după gust, 4 linguri de pesmet, ceapă tocată mărunt, usturoiul răzuit şi cimbrul.

Se omogenizează bine ingredientele şi se formează chifteluţele. Le puteţi face plate, sau le puteţi forma cu lingura. Dacă doriti le mai puteti trece încă o dată prin pesmet.

Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi se întorc cu grija până se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe un serveţel de bucătărie să se absoarbă uleiul în exces.

O variantă mai sănătoasă ar fi să puneţi chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei dar vor ieşi puţin mai tari şi uscate.

Vizualizări: 2,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: