Salată de urzici cu maioneză şi usturoi

Salata de urzici cu maioneză este o reţetă de sezon şi poate fi chiar şi de post dacă preparaţi o maioneză fără ou. Este foarte uşor de preparat şi nu necesită multe ingrediente.

Salata de urzici cu maioneză se prepară mai ales în lunile de primăvară când se găsesc urzici fragede şi proaspete. Este potrivită în perioadele de post şi aveţi nevoie, pentru a-i da un plus de savoare, de hrean şi usturoi.

Ingrediente:

    3 căței de usturoi

    4 linguri cu vârf de maioneză de casă

    1 lingura hrean ras

    1 kg urzici

Mod de preparare: Alege urzicile frunză cu frunză, pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase. Spală-le în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită. Se lasă pe foc până se fierb de tot, sau aproape, după cum preferi, şi se scurg de apă. Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici. Pasează totul bine, fără a transforma însă într-o pastă fără personalitate.

Fă maioneza de casă după rețeta dorită, dacă mănânci de dulce cu ou sau dacă preferi de post poţi să o prepari cu 100 ml lapte de soia, 200 ml ulei, o lingură de muştar, zeamă de lămâie, sare şi piper.

Maioneza se adaugă apoi amestecului de urzici cu hrean iar usturoiul se face mujdei și se pune la final. Ideal este să se servească pe pâine de casă prăjită.

Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: