Salata verde, multiple beneficii pentru sănătate

Salata verde românească este cea mai sănătoasă din toate soiurile de salată verde din lume. Are proprietăți purificatoare pentru sânge și colon, sedative pentru sistemul nervos și energizante deopotrivă, efecte analgezice, somnifere și calmante, fortificante pentru imunitate și remineralizante.

Combate anemia: Salata verde conține o cantitate relativ mare de clorofilă și fier, esențiale pentru sinteza hemoglobinei în celulele roșii din sânge. Datorită conținutului mare de apă (90-95%), salata verde este un ingredient preferat pentru iubitorii de sucuri verzi naturale, răcoritoare.

Hidratează și curăță corpul: Sucul de salată verde este un mijloc excelent de hidratare a celulelor. Sucul este răcoritor, hrănitor și purificator pentru celulele în care se depun toxinele și grăsimile dăunătoare. Efectul purificator al salatei verzi este produs de acțiunea antioxidanților care neutralizează substanțele, și de potasiu (care stimulează diureză, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism) și de fibre (care ajută la curățarea colonului).

Are proprietăți antioxidante: Salata verde este bogată în antioxidanți, în special beta-caroten, vitamina C și vitamina E. Aceste substanțe ajută la curățarea organismului de toxine și la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi: îmbătrânirea prematură, boli cronice și cancer.

Menține sănătatea oaselor: Studiile arată că salata verde are un efect protector asupra sănătății osoase, datorită conținutului ridicat de vitamina K. Aceasta este necesară pentru sinteza de osteocalcinei, o proteină osoasă care ajută la consolidarea țesutului osos. Salata verde este o sursă bună de calciu și fosfor, care joacă un rol esențial în menținerea integrității osoase.

Antidot pentru constipație: Datorită conținutului ridicat de fibre, salata verde și sucul de salată verde stimulează tractul intestinal, reduce constipația și curăță colonul.

Ameliorează tusea: Sucul de salată verde conține agenți anti-tuse care ajută la ameliorarea tusei iritabile, precum și a simptomelor de astm și bronșită.

Are efecte sedative: Salata verde a fost utiliză din vechi timpuri de vraci ca o alternativă pentru opiu, datorita efectelor sedative naturale și a proprietățile lor sale analgezice. Utilizarea sa medicinală este limitată la tratarea tulburărilor de somn, excitabilitate nervoasă, anxietate și agitație, mai ales la copii și persoanele în vârstă.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: