Salonul de iarnă al artelor populare

Școala Populară de Artă Târgu Jiu, instituție subordonată Consiliului Județean Gorj, organizează în luna februarie a fiecărui an „Salonul de iarnă al artelor populare”.

În mai multe localități de pe meleagurile gorjenești au loc expoziții de meșteșuguri tradiționale, dar și spectacole folclorice oferite de cursanții secțiilor externe.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 11 - 22 februarie, după cum urmează:

- La Atelierul de țesături din Stroiești, marți, 11 februarie, cu începere de la ora 13:00, veți putea admira o expoziție de țesături-cusături, care va cuprinde lucrări ale cursanților, coordonați de meșter Liliana Arapu. De asemenea, va avea loc un spectacol de dansuri populare,  sub coregrafia doamnei Rodica Pițigoi.

- Luni, 17 februarie, ora 12:00, Căminul Cultural Bălcești va fi gazda unui spectacol susținut de grupul vocal folcloric, coordonat de intructor Cătălin Roșoiu, care  a pregătit un program folcloric autentic gorjenesc.

- Marți, 18 februarie, cu începere de la ora 13:00, la Căminul Cultural Crasna va avea loc expoziția de sculptură a cursanțiilor, coordonați de meșter Nicolae Rotaru. Expoziția este însoțită de un program  artistic, susținut de către grupul vocal folcloric, coordonat de doamna Elena Balan.

- Sâmbătă, 22 februarie, ora 13:00, Căminul Cultural din Dragotești își va deschide larg porțile și vă așteaptă la un spectacol folcloric, oferit de cursantii claselor de nai, grup vocal folcloric, fluier și dans popular, sub indrumarea prof. dr. Ștefan Popescu  și instructorilor: Bianca Mitroi, Petre Păsărescu, Mihai Păsărescu, Ion Tănăsoiu și Valeriu Zorzon.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: