Salopetele minerilor, nespălate de un an

Complexul Energetic Oltenia nu mai are contract de un an cu o firmă specializată care să spele echipamentul de lucru și de protecție al minerilor. Sindicatul Dreptatea Rovinari a interpelat conducerea CE Oltenia în legătură cu această problemă. În răspunsul semnat de managerul Sorin Boza se arată că acest serviciu nu mai este asigurat în nicio carieră minieră. „Până în semestrul I 2016, curățarea echipamentului de lucru și de protecție s-a făcut în baza contractului de prestări servicii încheiat cu Minprest SA Rovinari. După această dată, contractul a încetat. Acest serviciu nu se efectuează la nicio carieră din cadrul Diviziei Miniere”, se arată în răspuns.

Conducerea CE Oltenia susține că are de gând să rezolve această problemă, prin achiziționarea unor mașini de spălat de capacitate mare. Deocamdată, a cumpărat detergentul. „Se vor face demersurile de a pune în funcțiune la nivelul fiecărei cariere a unei mașini automate de capacitate mare care să poată efectua spălarea echipamentului de lucru și de protecție. (…) Materialul necesar spălării (detergentul) a fost achiziționat, echipamentele de spălare urmând a fi puse în funcțiune”, mai scrie în răspunsul semnat de Boza.

Comisia mixtă sindicate-administrație va analiza în perioada următoare propunerea de înființare a unor posturi de spălător-călcător pe lângă carierele miniere.

Vizualizări: 3,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: