Salvamontiştii gorjeni se pregătesc pentru avalanşe

Doi dintre salvamontiştii Serviciului Salvamont Gorj vor participa începând de astăzi la un curs de management şi comandament al acţiunilor de salvare din avalanşe. Cursul va fi susţinut de specialişti francezi, iar pregătirea are loc în munţii Făgăraş.

”Lucrăm în continuare la pregătirea salvatorilor şi de astăzi vom avea doi salvatori prezenţi la un curs făcut cu specialişti francezi în Făgăraş, un curs de management şi comandament al acţiunilor de salvare din avalanşe, deci încercăm să asigurăm o pregătire profesională continuă a salvatorilor. La sfârşitul lunii viitoare vom trimite doi salvatori în Italia, la un curs de pregătire, un curs internaţional organizat chiar la nivel mondial, aş spune şi încercăm prin aceasta să asigurăm o cât mai bună pregătire a salvatorilor”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Chiar dacă sunt bine pregătiţi, numărul salvamontiştilor rămâne în continuare mic la nivelul judeţului Gorj. Sabin Cornoiu spune că de la an la an numărul de accidente este direct proporţional cu numărul de turişti. ”În principiu avem o dotare corespunzătoare, realizată de-a lungul timpului şi în acest an vom înlocui mare parte din echipament care s-a deteriorat în timp. În schimb, avem nevoie de personal pentru că salvarea montană creşte odată cu creşterea numărului de turişti, deci numărul de accidente este direct proporţional cu creşterea numărului de turişti”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: