SANEPID-ul a constatat că apa din Turceni nu este potabilă

Autorităţile din Turceni au primit ordin de la Sanepid să închidă fântânile din oraş. Motivul… apa nu este potabilă. Decizia îi revoltă însă pe mulţi dintre locuitori care nici vor să audă de o eventuală racordare la reţeaua de apă a oraşului de teama să nu plătească mai mulţi bani. Primarul din localitate susţine că va respecta decizia inspectorilor de la Sanepid imediat ce reţeaua de apă va fi pusă în funcţiune, în prezent fiind realizată în proporţie de 95%.

Cei care locuiesc la bloc în oraşul Turceni îşi procură apă de la puţurile forate la scara blocului. O parte dintre ei au ţinut cont de indicaţiile inspectorilor de la Sanepid care susţin că apa nu este potabilă şi o folosesc doar la spălat şi gătit. „Am fântână proprie făcută. Deocamdată am puţ”, spune o femeie. „Nu că e apa de la cimitir. Când aduce de Isvarna, da, dar de aici nu. Că asta de aici, aşa cum zic ei că nu este bună şi nu avem ce să facem cu ea”, mai adaugă unul dintre vecini. Alţii susţin că au băut şi nu s-au îmbolnăvit aşa că nu vor să se racordeze la reţeaua de apă a oraşului.

„Când am făcut probele a fost bună şi nu am murit până acum”, mai precizează un cetăţean. Pentru a nu fi sancţionat de către inspectorii de la Sanepid, dar şi pentru ca investiţia de miliarde să nu se ducă pe apa sâmbetei  primarul din localitate, Ion Iordache susţine că în maxim o lună respectivele puţuri vor dispărea. „Sanepidul ne-a spus că trebuie să le închidem, că nu este voie cu ele pe domeniul public. Imediat ce punem în funcţiune în noua reţea de alimentare cu apă trebuie cuprinse toate”, precizează Ion Iordache, primarul oraşului. Pentru a le veni în sprijin locatarilor care susţineau că nu se vor racorda la reţeaua de apă din cauză că nu au bani pentru realizarea instalaţiei, autorităţile din Turceni au făcut instalaţia de apă până la uşa fiecărui locatar.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: