Şansă pentru Cârciumaru. Avocaţi plătiţi de primărie în procesul cu ANAF

Consilierul PSD Viorel Petcu vrea ca Primăria Târgu Jiu să încheie un contract cu o casă de avocatură care să o reprezinte în instanță. Concret, este vorba despre procesul intentat de Primăria Târgu Jiu celor de la ANAF prin care este contestat un raport în urma căruia au fost imputate trei milioane de lei unor directori din primărie, dar şi fostului primar Florin Cârciumaru.

Situație de neînțeles la nivelul Primăriei Târgu Jiu! Municipalitatea a dat în judecată ANAF, după ce finanțiștii au stabilit un prejudiciu de trei milioane de lei, bani pe care ar trebui să-i aducă de acasă trei directori din primărie și fostul primar Florin Cârciumaru.

Procesul a fost amânat la începutul acestei săptămâni, următorul termen fiind stabilit pe 13 noiembrie 2017. „Instanţa amână judecarea cauzei la data de 13.11.2017, pentru a se cita reclamanta U.A.T. Municipiul Tg.-Jiu prin primar cu obligaţia de a preciza valoarea totală a prejudiciului contestat, în vederea stabilirii cauţiunii, potrivit art. 278 Cod procedură fiscală, dată pentru când pârâta va formula un punct de vedere raportat la obiectivele expertizei solicitate prin acţiune, urmând ca admisibilitatea probei să fie discutată la termenul de judecată stabilit”, se arată pe portalul instanței de judecată.

„Primăria nu are juriști pregătiți!”

Verificarea ANAF a fost dispusă de procurori, care au vrut să afle de ce în anul 2010 iluminatul festiv de sărbători a fost încredinţat unei societăţi din Târgoviște în condiţiile în care lucrările erau deja cuprinse într-un contract cadru pe zece ani. Consilierul Petcu nu a vrut să facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect, limitându-se la a spune că juriștii din primărie nu sunt pregătiți pentru astfel de procese. Petcu va prezenta proiectul colegilor din Consiliul Local în ședința de luni. „Primăria nu are juriști pregătiți în astfel de procese. Din punctul meu de vedere, este nevoie de un avocat. Acesta va reprezenta Primăria și Consiliul Local în procesul cu ANAF. Primăria a contestat raportul și este nevoie ca raportul să devină definitiv”, a fost explicația lui Viorel Petcu.

Buni de plată

Primarul Marcel Romanescu a dispus măsuri de imputare pentru trei directori. Este vorba despre Narcisa Cristea, directorul economic, Marius Ionescu, directorul tehnic, și Ionuţ Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Târgu Jiu. Aceștia, împreună cu fostul primar Florin Cârciumaru, au și contestat aceste decizii.

Galerie foto


Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: