DSP Gorj nu mai emite avize pentru sporul de calculator în şcoli

Scandalul sporurilor de condiţii vătămătoare din învăţământ pare să se elucideze după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a transmis că nu mai emite buletine de expertizare a locurilor de muncă. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a fost cel care a criticat dur felul cum sunt emise aceste documente pe baza cărora directorii de şcoli sau profesorii puteau să obţină sporuri de până la 15%.

„A fost o şedinţă la Bucureşti, la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, s-a hotărât amânarea emiterii acestor buletine”, a spus Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Informaţia era cunoscută miercuri dimineaţa şi de şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, acesta fiind de altfel şi cel care a atras atenţia că buletinele emise de DSP sunt aproape identice şi a dat de înţeles că se dau din birou, fără o evaluare a locurilor de muncă respective. „Am primit atunci un răspuns de la DSP Gorj prin care îşi asumă doar parţial acele expertize. Oricum conform legii 31 din 1991 care spre surprinderea multora este în vigoare în momentul de faţă, aceste expertizări trebuiau făcute inclusiv de ITM Gorj”, a declarat şeful învăţământului din Gorj, Ion Işfan.

Întrebat dacă vor mai avea loc întârzieri ale salariilor profesorilor, Işfan a dat asigurări că sunt bani suficienţi pentru învăţământ. „Nu vor mai fi întârzieri, nici atunci n-au întârziat salariile profesorilor, practic eu am luat măsurile astfel încât în luna decembrie toţi angajaţii din învăţământ să-şi primească drepturile salariale la timp şi corect. La învăţământ sunt bani suficienţi astfel încât toţi profesorii vor primi banii la timp”, a declarat Ion Işfan, şeful ISJ Gorj.

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: