Şansă pentru disponibilizaţii UMR. Ce companie le deschide uşa!

Conducerea societăţii Artego din Târgu Jiu este interesată să preia câţiva salariaţi ai falimentarei Uzine Mecanice (UMR) Rovinari. Ar vrea să dea de muncă celor care nu se vor mai regăsi în cadrul societăţii rovinărene după preluarea activității de către Popeci Utilaj Greu din Craiova. Șefii UMR spun însă că nu au angajaţi calificaţi pe care să-i trimită la Artego, pentru că pe cei buni îi păstrează.
Circa 60 de angajaţi ai UMR nu se vor mai regăsi în unitate după ce activitatea va fi preluata de firma din Craiova. Șefii Artego le dau o șansă acestora. Au luat legătura cu șefii UMR pentru a le pune la dispoziție câțiva muncitori calificați. Numai că aceştia din urmă au spus că nu au astfel de personal printre cei disponibilizaţi. "A fost o problemă la UMR și șeful nostru de personal a sunat pentru 3-4 persoane care își pierd locul de muncă și care poate vin la noi. Ni s-a spus că nu au, că nu garantează. La Artego nu este numai cauciucare. Există toată gama: electronişti, electrotehnişti, automatiști, calculatoare, orice, băiat deștept să fie. Au zis că nu ştiu ce să spună, că o parte o să rămână, nu știu care o să fie, nu au zis că vin până aici, că au patru oameni și să-i luăm", a declarat Viorel David, directorul Artego.
Preavizele disponibilizaţilor UMR vor expira în data de 5 decembrie. Șefii UMR spun că pe cei mai buni dintre salariați i-au păstrat și că nu prea ar avea ce să ofere pentru Artego. Totuși, spun că sunt dispuși la noi discuții pe această temă. "Ne-a solicitat personal cu calificare ridicată. Este vorba de strungari, frezori. Așa s-au exprimat cei de la Artego. Cu pregătire bună, bună nu avem. A fost un simplu telefon, chiar înainte de a intra în greva foamei personalul. Atunci am spus că pe cei care sunt bine pregătiți o să-i preia Popeci Utilaj Greu. N-am reluat discuţia, eventual o să-i trimit lista cu tot personalul, poate, totuşi, va alege ceva din acea listă", a comentat Eduard Apostoleanu, administratorul special al UMR.

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: