Șantajistul Dincă scapă de interdicții

Fostul ofițer de informații din județul Mehedinți este pe punctul de a scăpa de interdicțiile impuse de măsura controlului judiciar.

După ce a stat câteva luni în arest, bărbatul de 50 de ani a fost trimis în judecată pentru șantaj și înșelăciune.

„(...) revocă măsura controlului judiciar a inculpatului Dincă Ion Mihai, trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de șantaj şi înșelăciune, măsură luată prin încheierea nr. 164/9.10.2019 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu, definitivă prin decizia penală nr.274/18.10.2019 pronunţată de Tribunalul Dolj. Cu drept de contestaţie”, a decis, pe 22 ianuarie, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu.

Bărbatul s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească două femei din Gorj. Inculpatul le șantaja cu diverse imagini compromițătoare, cerând bani pentru a nu le face publice. O tânără din Bîlteni i-a dat 500 de lei, iar ofițerii anticorupție l-au săltat pe șantajist.

Dincă are un trecut infracțional bogat. În 2010, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro mită de la o femeie din Pitești, căreia i-a promis că o va ajuta într-un dosar în care tatăl acesteia era cercetat penal. În acea perioadă, fostul ofițer SRI obișnuia să ceară bani tinerelor absolvente de Drept, cărora le promitea sprijin pentru a intra în Barou.

În 2015, Dincă a fost arestat, după ce a cerut și primit 500 de lei de la o femeie căreia îi promisese angajarea în Ministerul de Externe.

Imediat după ce s-a eliberat din închisoare, Dincă și-a reluat activitățile infracționale.

Vizualizări: 2,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: