Polițistul acuzat de furt în Germania s-a întors după gratii

Situație extrem de neplăcută pentru agentul de poliție din Târgu Jiu citat de autoritățile din Germania într-un dosar de furt. Anchetatorii nemți au cerut extrădarea sa, dar, până acum, magistrații români nu au luat o decizie în acest sens. Polițistul s-a întors joi în spatele gratiilor. Chiar dacă Înalta Curte a anulat primul mandat de arestare emis de Curtea de Apel Craiova, judecătorii din Bănie au dat un alt mandat de arestare preventivă, de această dată pentru 30 de zile.

Mandatul european de arestare încă nu a fost tradus în limba română pentru ca judecătorii să vadă exact care este calitatea polițistului în acest dosar. Avocata sa a contestat primul mandat de arestare, de 15 zile, emis tot de Curtea de Apel Craiova la începutul acestei luni, iar Înalta Curte le-a dat câștig de cauză, iar, marți, a anulat mandatul.

Joi, când polițistul a trebuit să se prezinte la un nou termen la Curtea de Apel Craiova, a aflat că trebuie să se întoarcă după gratii pentru că judecătorii au emis un nou mandat de arestare pe numele său, pentru o perioadă de 30 de zile.

Agentul se declară nevinovat. Susține că nu are nicio legătură cu spargerile care s-au dat în 2018 în Germania pentru că nici nu a fost plecat din țară în ultimii ani. În plus, singura legătură pe care autoritățile din Germania ar fi făcut-o cu polițistul din Gorj ar fi o mașină pe care acesta ar fi vândut-o în urmă cu câțiva ani și cu care ar fi fost comise furturile. Judecătorii români urmează să stabilească dacă agentul va fi extrădat.

Vizualizări: 3,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: