Piroman din Motru, arestat la Timișoara

Un bărbat de 47 de ani, din județul Gorj, se află după gratii în Timișoara, fiind acuzat de distrugere prin incendiere. Daniel C. este considerat pericol public, fiind anchetat în alte patru dosare pentru fapte similare.

Ultima dată, pe 9 ianuarie, în jurul orei 05.00, Daniel C. a incendiat patru pubele ce se aflau în imediata apropiere a unui imobil din zona centrală a Timișoarei. Flăcările s-au extins, iar fațada clădirii a fost afectată.

Bărbatul, de loc din Motru, le-a spus anchetatorilor că nu a vrut să provoace pagube, ci doar să se încălzească. Gorjeanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A contestat măsura, dar în zadar.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la prima instanță a apreciat că „inculpatul denotă o periculozitate sporită”, față de acesta fiind pusă în mișcare acțiunea penală în patru dosare pentru fapte similare de distrugere prin incendiere și furt calificat.

„În condițiile în care inculpatul va fi lăsat în libertate, acesta va persevera în comportamentul infracțional, fiind o chestiune de timp până când va cauza un nou incendiu. De asemenea, lăsarea în libertate a inculpatului va avea un efect de încurajare asupra acestuia în săvârșirea de noi infracțiuni, în condițiile în care niciuna din măsurile anterioare nu a avut efectul de a-l descuraja, în cauză fiind absolut  necesară o reacție promptă a organelor judiciare constând în privarea de libertate”, este motivarea instanței.

Gorjeanul riscă închisoare de până la 7 ani, pentru faptele sale.

Vizualizări: 3,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: