Şantier în buricul târgului. Începe construcţia unui supermarket!

Noul supermarket Lidl din Târgu Jiu ar putea fi pus în funcţiune de Anul Nou. Lucrările de demolare a clădirilor de pe Bulevardul Victoria, acolo unde va fi realizat, sunt pe final. Utilajele lucrează de zor la mărunţirea și înlăturarea resturilor rămase în urma demolării clădirilor și a altor imobile. Supermarketul va fi realizat din module şi va dispune de o parcare și spații vezi.

Clădirea de pe strada Victoriei a pierit în câteva clipe sub acțiunea utilajelor. O altă casă mai veche din vecinătatea acesteia, dar și o fostă spălătorie auto, au fost sau vor fi dezafectate în vederea realizării supermarketului Lidl. Zeci și poate sute de tone de resturi și fiare vor trebui înlăturate din zonă. Muncitorii pot fi văzuți în această perioadă efectuând activități de demolare, mărunţire a resturilor și încărcare a acestora în basculante. Firma care vrea să înfiinţeze aici supermarketul Lidl și-a lua avizele necesare pentru a demara investiţia. "Din punct de vedere al protecţiei mediului a fost elaborat și Planul Urbanistic General. A fost emisă și decizia privind adoptarea acestuia deoarece acolo erau prevăzute locuințe iar prin acesta se permite și funcţiuni complementare de servicii și prestări servicii. Ulterior și-au depus documentaţia pentru acord de mediu. A fost obținută decizia etapei de încadrare care permite construirea, inclusiv demolarea construcțiilor existente", a declarat Nicolae Giogi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj (APM) Gorj.  

Supermarketul ar putea deveni funcţional până la finalul anului. "Ei intenţionează să înceapă în această toamnă construirea noului magazin care este o construcţie în general modulară şi nu cred că se va întinde foarte mult. Posibil ca până de Anul Nou să mai apară o construcţie nouă în municipiul Târgu Jiu", a precizat directorul Nicolae Giorgi. Acesta va fi cel de-al treilea supermarket Lidl din Gorj. Mai funcţionează de ani buni un supermaket în zona de nord a municipiului, în CAM și un altul, mai mic, la Motru.

Galerie foto



Vizualizări: 4,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: