Angajaţii lui Ciurel, în pericol de concediere

Salariaţii CE Oltenia, încadraţi pe perioadă determinată şi cu detaşare, sunt vizaţi de concedierile colective, după cei aproape de pensionare. Şi nu sunt puţini, iar de obicei sunt persoane angajate cu pile. În pericol de concediere sunt şi cei care au fost angajaţi în ultima zi în care Laurenţiu Ciurel a fost director la CE Oltenia. Nici cei promovaţi nu sunt prea liniştiţi. 

Actul adiţional semnat cu sindicatele prevede că vor fi concediaţi cei care sunt aproape de pensionare, cei pe perioadă determinată, cu detaşare, şi salariaţii care doresc să plece din companie. Unii dintre cei angajaţi pe perioadă determinată, în speranţa că aranjează pe parcurs să rămână definitiv, sunt persoane care au ajuns în companie cu ajutorul fostului director Laurenţiu Ciurel. În ultima zi de mandat, 4 decembrie, Ciurel a aprobat în Directorat angajări, a înfiinţat funcţii şi a promovat mai mulţi oameni. Printre cei angajaţi se numără şi Georgiana Loredana Iovan, fiica liderului sindical din Turceni Eugen Iovan, iar pentru fiul fostului director Aurel Medinţu, a înfiinţat o direcţie. Loredana Iovan a fost angajată pe perioadă nedeterminată la ELCFU, pe un post de funcţionar economic. Pe 4 decembrie a fost scrisă nota de fundamentare pentru înfiinţarea Direcţiei de producţie la Divizia Energetică şi a postului de director, ocupat de Dan Medinţu, fiul fostului director Aurel Medinţu. Potrivit unor surse, cei angajaţi de Ciurel fac coadă pe la uşile directorilor CE Oltenia, în speranţa că vor fi săriţi de pe listă.

Pe 4 decembrie 2015, ultima zi a lui Ciurel în companie, au fost făcute zeci de note de fundamentare pentru angajări, promovări şi concursuri interne, care au fost aprobate în Directorat în aceeaşi zi. Astfel, zeci de angajaţi au fost promovaţi, unora le-a prelungit contractul de muncă, pentru alţii a înfiinţat direcţii sau formaţii de lucru. De asemenea, au fost aprobate detaşări de la Minprest sau Medservmin la CE Oltenia.

Vizualizări: 4,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: