Şantier pe două drumuri judeţene

Două sectoare de drum judeţean din Gorj sunt în plin proces de reabilitare. Consiliul Judeţean Gorj a demarat lucrări de refacere a carosabilului pe tronsoanele de drum judeţean care traversează localităţile Runcu şi Stăneşti. Investiţia se ridică la circa 7 milioane lei, banii fiind alocaţi din bugetul judeţului.

Este vorba de reabilitarea a 4,5 km de drum judeţean în comuna Runcu (DJ 672C - Răchiţi) şi alţi 2,9 km în comuna Stăneşti (DJ 664A). Lucrările au demarat în luna iulie. „Au demarat lucrările de reabilitare a sectoarelor de drumuri judeţene ce traversează comunele Runcu şi Stăneşti. În această perioadă se pune stratul de piatră spartă, urmând ca ulterior să se toarne mixtura asfaltică”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Potrivit autorităţilor judeţene, lucrările de refacere a tronsonului de drum din comuna Runcu trebuie încheiate în maximum 15 luni de la începerea investiţiei, iar cel din Stăneşti ar trebui să fie reabilitat în 6 luni de la demararea lucrărilor de execuţie. Principalele lucrări constau în reabilitarea părţii carosabile, respectiv frezarea, aplicarea stratului de piatră spartă, a stratului de legătură şi a celui de uzură. Totodată, investiţia prevede realizarea de drumuri laterale, a unor puncte de acces la proprietăţi, precum şi a unor dispozitive de colectare şi evacuare a apelor pluviale, respectiv şanţuri şi podeţe. De asemenea, vor fi executate şi lucrări privind siguranţa circulaţiei.

Şoseaua de pe raza comunei Runcu este reabilitată de asocierea de firme Ydail Contruct SRL şi SC Metalcolect Prod SRL, lider de asociere fiind societatea Ydail.

Drumul judeţean care tranzitează localitatea Stăneşti este refăcut de asocierea de firme formată din SC Tehnologie şi Prestări de Sisteme de Utilaje Terasiere SRL şi SC Transport Prestări Servicii cu Utilaje Terasiere Mehedinţi SA.

Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: