Salarii majorate la UM Sadu

Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu încasează mai mulţi bani la salariu. Lefurile au crescut cu 12%, majorarea fiind obţinută în urma negocierilor dintre sindicate şi administraţie.

Creşterea salarială s-a aplicat începând cu luna august. Aşadar, angajaţii UM Sadu au primit recent primele salarii majorate. Conducerea uzinei spune că de această majorare beneficiază toţi cei 840 de angajaţi ai fabricii de la Sadu. „Este buget pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Important este să facem producţie suficientă lunar, să acoperim şi mărirea salarială pe care am făcut-o la 1 august. Salariile s-au majorat în urma negocierilor cu sindicatele. Am convenit la negocierile din mai-iunie ca majorarea să se facă începând cu luna august. Primele salariile mărite s-au dat acum, pe 9 septembrie”, a declarat Constantin Tănăsoiu, directorul interimar al UM Sadu.

Salariaţii UM Sadu lucrează în această perioadă pe două schimburi. Contractele încheiate asigură activitate continuă cel puţin până la mijlocul anului viitor, mai spune directorul Tănăsoiu. „Contractele sunt toate în derulare, acum se negociază, se discută. Dar avem de lucru, lucrăm. Comenzile le livrăm în termen. Până în vară avem activitate 100% acoperită cu contracte. Şi din vară încolo, până în 2020, cu un anumit produs. Este vorba de un produs special de armată, muniţie pentru contractele din străinătate. Muncim, dar mai greu, dat fiind faptul că tehnologia este veche”, a explicat Constantin Tănăsoiu.        

Conducerea unităţii spune că ar mai fi nevoie de angajarea a cel puţin 30 de oameni, în special muncitori pentru Secţia muniţie, şi speră să poată face aceste recrutări până la sfârşitul anului. Pentru a face angajările, UM Sadu are nevoie de o majorare a bugetului pe anul în curs.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: