Concursuri pentru decani, la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu va funcţiona în noul an academic cu patru facultăţi, şi nu cu trei ca până acum. Cea de-a patra se va crea prin divizarea Facultăţii de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale. Drept urmare, posturile de decan de la cele două „noi” facultăţi, precum şi de la o alta au fost scoase la concurs.

Facultatea de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale a fost divizată în Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale. Noii studenţi, care au aplicat pentru vechea facultate, nu vor fi afectaţi, spune preşedintele Senatului UCB. „Am obţinut aprobarea, Ingineria rămâne separat de Știinţele Medicale şi Comportamentale. Admiterile s-au făcut pe trei facultăţi, dar pe domenii. Această schimbare nu afectează în vreun fel noii studenţi”, a declarat Adrian Gorun.

Facultatea de Inginerie este condusă interimar de Mihai Cruceru, iar cea de Știinţe Medicale şi Comportamentale de Monica Bîcă. Posturile de decan au fost scoase la concurs. Cei interesaţi să conducă una dintre facultăţi pot depune dosarele în zilele de 28 şi 29 septembrie. Concursurile vor avea loc în data de 1 noiembrie, urmând ca rezultatele finale să fie validate de Senat în 15 noiembrie.

Va fi organizat concurs şi pentru postul de decan la Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică. În acest caz, decanul promovat prin concurs şi-a depus demisia, în locul său fiind propus interimar Horaţiu Gorun. Concursul va avea loc pe 9 octombrie, urmând ca rezultatul final să fie validat de Senatul UCB în data de 18 octombrie.

Singura facultate care nu va suferi vreo schimbare este cea de Știinţe Economice. În acest caz, Dorel Chiriţescu este decan. A promovat în funcţie în urma unui concurs pe care l-a susţinut în luna februarie a acestui an.

Vizualizări: 1,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: