Șapte copilași din Târgu Jiu, sub cerul liber. Au nevoie de ajutor!

O familie cu șapte copii din Târgu Jiu a rămas pe drumuri după ce locuința lor a fost mistuită de flăcări. S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute. A fost o minune că nimeni nu a fost rănit. Un vecin i-a trezit în toiul nopții și așa au ieșit teferi din casa care a fost curprinsă de foc. Acum, câțiva voluntari caută oameni cu suflet mare să reconstruiască locuința familiei greu încercate de soartă. Nu este prima dată când voluntarii îi ajută. Anul trecut, tot din donații, tot ei le-au refăcut căsuța și au transformat-o într-o locuință decentă pentru cei șapte copilași.

Nenorocirea s-a petrecut pe strada Motrului, din Târgu Jiu. Într-o zonă parcă ruptă de restul lumii, trăiau într-o singură cameră șapte copii și părinții lor. O mână de oameni buni au strâns materiale din donații și au conturat o casă adevărată pentru familie. Nu au putut copiii să se bucure prea mult de casa reabilitată anul trecut. Duminică seara, un incendiu a distrus totul.

Tatăl celor mici se bucură că nu a fost rănit nimeni. “Rămâne cu ajutorul lui Dumnezeu să vedem ce facem. Copiii sunt pe drumuri. Sunt la o familie, unde stau să vedem ce se poate face pentru căsuța noastră. Noi ne mulțumim că suntem bine cu toții, că am ieșit din casă înainte să ia foc totul”, a mărturisit Florin, tatăl copiilor.

Voluntarii s-au întors iar la treabă. Sunt mulți, dar au nevoie de ajutor. Le trebuie materiale de construcții ca să poată reface toată căsuța și copiii să se poată întoarce acasă. „Le-am făcut o baie, o fosă, totul din donații. Am refăcut acoperișul pentru că ploua. Ei nu au bani. Nici tatăl, nici mama nu au serviciu. Tatăl muncește cu ziua. El duce și copiii la școală. Ne-am mobilizat anul trecut, le-am făcut niște condiții. Noi ne mulțumim că sunt totuși în viață și încercăm acum să o luăm de la capăt. Totul s-a întâmplat duminică noaptea. Un vecin a văzut focul. Dacă nu i-ar fi anunțat să iasă din casă, ar fi căzut tavanul pe el”, a mărturisit Nicoleta Iftode, unul dintre voluntari.

Cei șapte copii, cu vârste între șase luni și 12 ani, dorm la o vecină. Tot ea îi ajută și cu mâncarea. “Încercăm să o luăm de la capăt acum. E foarte greu să vii în aceeași situație de două ori. Eu cred că merită pentru copii. Am făcut o listă de materiale. Avem voluntari pentru construit. Sunt oameni care construiesc o casă în zonă, au coborât de acolo și ne-au spus că sunt dispuși să reconstruiască totul, dar nu avem materiale. Avem câțiva căpriori pe care i-a donat cineva. Cei șapte copii stau la o vecină, într-o singură cameră. Este o binecuvântare că au găsit unde să stea, aici în casă nu ar fi putut să stea sub nicio formă. Le gătește cineva din vecini pentru că nu au posibilitate să gătească. Nu au curent”, a mai spus Nicoleta.

Galerie foto




Vizualizări: 5,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: