Șapte sindicaliști gorjeni fac parte din comisia lui Ponta

Șapte sindicaliști din cadrul Federației Naționale Mine Energie (FNME) vor face parte din comisia pentru identificarea soluțiilor pentru sistemul energetic, discutată de Marin Condescu și Victor Ponta. Decizia a fost luată aseară în şedința Colegiului Director a FNME.

Marin Condescu le-a spus colegilor săi că a discutat cu Victor Ponta despre formarea unei comisii care să realizeze o strategie a sectorului minier și energetic. Aceasta va fi condusă de ministrul delegat al Energiei Constantin Niţă și președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu. Și FNME are reprezentanți în această comisie. Au fost alese șapte persoane care se vor prezenta la întâlnirile de la București. Este vorba despre Marin Condescu, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Marin Golea, Eugen Iovan, Nicolae Bădița și Nelu Roșca.

Prima întâlnire a acestei comisii va avea loc pe 25 septembrie. Despre Roșia Montană nu s-a discutat nimic, spun sindicaliștii, deşi această comisie va analiza şi situaţia exploatării de materiale feroase şi neferoase.

Tot ieri a fost decisă și lista cu trimișii FNME la negocierile contractului colectiv de muncă pe sector de activitate. Vor participa Ion Rușeț, Dan Pârvulescu și Petre Nica, din Valea Jiului. Negocierile au fost declanșate de Uniunea Patronală din Gaze, iar prima întâlnire va avea loc pe 30 septembrie.

Întâlnirea sindicaliștilor se anunța a fi una cu scandal, dar niciunul dintre sindicaliștii care dau declarații războinice prin presă nu a îndrăznit să critice în față conducerea federației. Ba mai mult, unii au fost apostrofați pentru pozițiile diferite din cadrul ședințelor și cele luate în presă. Este cazul liderului Nelu Roșca de la Roşiuţa. El a fost criticat pentru că în cadrul FNME a susținut depunerea unei plângeri penale, pentru recuperarea cotizației, iar în presă a declarat că este dispus să renunțe la cotizație pentru două luni.  

ACORD CU USL

Surse participante la discuţie susţin că sindicatele lui Marin Condescu, alături de alte patru federaţii care au sindicalişti în minerit, vor încheia un acord cu USL, care va consta în faptul că guvernul va respecta strategia pentru acest sector, care va fi elaborată de comisie până la 15 noiembrie.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: