Sărbătoare în week-end în comuna Bustuchin

Comuna Bustuchin a îmbrăcat straie de sărbătoare. Aici a devenit tradiție ca de Sfântul Pantelimon să se organizeze Zilele Comunei Bustuchin, dar și festivalul „Iustina Băluțeanu”. Nume mari ale muzicii populare, dar și tineri talentați în curs de afirmare au urcat pe scenă la Bustuchin, iar localnicii s-au distrat la maxim. Primarul Ion Ciocea s-a aflat ca de fiecare dată în mijlocul oamenilor și a avut grijă la lucrurile să meargă bine.

De vineri și până duminică, Bustuchin a fost în sărbătoare. Zilele comunei au coincis cu Sfântul Pantelimon, iar cetățenii au uitat de problemele cotidiene și au mers în centrul localității, unde autoritățile locale le-au pregătit și anul acesta un program artistic special. „Zilele comunei Bustuchin au început de vineri seara cu o discotecă în aer liber. Sâmbătă seara am avut un program special cu dansuri moderne, populare, soliști instrumentiști și vocali, iar apoi a urmat o demonstrație de box”, a declarat Ion Ciocea, primar Comuna Bustuchin.

Lucrurile nu s-au oprit aici. A urmat un program de muzică ușoară, un teatru de păpuși. Zilele comunei Bustuchin s-au încheiat duminică seara. „Și Festivalul Iustina Băluțeanu a ajuns la cea dea IX-a ediție și de la un an la altul se bucură de tot mai mulți participanți”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Zeci de comercianți la Bustuchin

Cum era de așteptat, nu au lipsit comercianții și nici tarabele cu mici și bere, unde localnicii din Bustuchin au petrecut până târziu în noapte. „Avem și tarabe cu mici și bere, dar și comercianți pe care i-am adus de la Polovragi la noi, iar apoi se duc la Târgu Logrești. Nu lipsesc nici tiribombele și mașinuțele, eu sper ca toată lumea să se simtă bine, să se distreze și să uite pentru câteva zile de muncă, de treburile de acasă și să se destindă”, a mai spus primarul Ion Ciocea.

Localnicii, mulțumiți de organizare

Cetățenii comunei Bustuchin care au participat la această sărbătoare au avut numai cuvinte de mulţumire la adresa autorităţilor. „Avem un primar de nota 100. Nu avem cuvinte pentru dumnealui. Pe lângă faptul că ne-a făcut atâtea în comună, în fiecare an face Zilele Comunei și ne simțim foarte bine. Ne mai distrăm și noi. Ne bucurăm că aduce mulți cântăreți pe care îi vedem numai la televizor. Stăm și noi la spectacol, mâncăm un mic, bem o bere și mai uităm și noi de greutăți”, a spus un localnic.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: