Sarcină de la CE Oltenia pentru inspectorii sociali

Cei opt lideri de sindicat care sunt angajați la Complexul Energetic Oltenia pe posturi de inspectori sociali au primit o sarcină în plus. Pentru că mulți le contestă utilitatea, administrația a stabilit să îi facă responsabili cu calitatea salopetelor achiziționate de companie.

“Este o propunere ca, din acest an, inspectorii sociali să participe la verificarea echipamentului atunci când se face recepția. O măsură care a fost aprobată și care este valabilă pentru anul 2019, tocmai în ideea în care au fost foarte multe voci de contestare a rolului pe care îl au cei care ocupă această funcție”, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului, la Tele 3.

Despre achiziția de echipamente de lucru și de protecție s-a discutat și în cadrul Comitetului de Sănătate și Securitate în Muncă. “În acest moment, când discutăm despre achiziția de echipament pentru anul 2019, caietele de sarcini s-a stabilit să fie discutate în cadrul Comitetului de Sănătate și Securitate în Muncă, pentru că 18 colegi din acest comitet îi reprezintă pe lucrători. Problema care se pune este în ceea ce privește calitatea. Cei mai îndreptățiți să-și spună punctul de vedere sunt reprezentanții lucrătorilor și trebuie să o facă în cadrul acestui comitet”, a mai spus Rușeț.

Acesta a precizat că sunt opt inspectori sociali. Printre unitățile care nu au inspector social sunt termocentralele Ișalnița și Craiova II, cariera Husnicioara și o mare parte din carierele din zona Rovinari, unde excepție face Peșteana.

Salariații spun că salopetele se rup în mai puțin de o lună, fiind de proastă calitate. (A.M.)

Vizualizări: 4,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: