Minerii aflați în medical nu primesc adaos la salariu

Minerii vor primi la următoarea chenzină adaosul obținut în urma grevei din iarnă. 1000 de lei brut, adică 585 de lei în buzunar vor avea minerii de luna viitoare.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a transmis, la Gorj TV, în ce condiții nu ar putea să beneficieze minerii de acest câștig. Sub nicio formă, cei care sunt în concediu de odihnă nu-l vor pierde, au fost asigurările venite din partea sindicalistului. “Fiind un spor cu caracter permanent, salariații îl primesc inclusiv în timpul concediului de odihnă pentru că s-a făcut o întreagă tevatură, că nu primești banii dacă iei concediu. Bine, nu îl primesc când au zile nemotivate, învoiri sau când sunt în boală pentru că, știți foarte bine, concediul medical are o anumită formulă de calcul. Se calculează ca procent în funcție de diagnostic și după aceea se calculează ținând cont de media salariilor de pe ultimele șase luni”, a transmis Dumitru Pârvulescu.

Acesta a adăugat că sunt discuții cu oficialii din administrația companiei pentru ca o parte din acești bani să ajungă în conturile salariaților chiar la chenzina din această lună: „Acest adaos se va simți în chenzina a doua a lunii martie, undeva până în 15 aprilie. Vom avea săptămâna viitoare discuții să primească oamenii o parte din bani și în avansul pe care îl vor încasa la sfârșitul acestei luni”.

Vizualizări: 5,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: