Crețan: Asta înseamnă moartea bazinului minier Motru

Constantin Crețan, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, este îngrijorat de intenția guvernanților de a trece termocentralele din Dolj pe gaze, ceea ce ar însemna moartea bazinului minier Motru.

“Craiova va trece, printr-o strategie națională care este ascunsă, pe gaze și înseamnă moartea bazinului Motru”, a spus Crețan la Radio Infinit. Liderul sindical spune că, atât timp cât există o strategie în această direcție, nu se mai poate face nimic. “Nu știu dacă mai putem face ceva atât timp cât ei încurajează energia pe gaze care este finanțată și alimentată cu gaze la preț sub cel percepeput de la populație. Încurajează energia pe gaze, pentru că este o strategie”, a mai spus Crețan.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat în februarie că termocentrala Craiova II va renunța în viitor la cărbune și va trece pe gaze. "Centrala se retehnologizează, renunţându-se la partea de cărbune şi se modernizează pe gaze. Aici se va produce energie electrică printr-un sistem de înaltă eficienţă. Reuşim, astfel, să rezolvăm o problemă mare. Este un sistem nou, modern", a spus ministrul Energiei. (A.A.)

Vizualizări: 4,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: