Sindicalist CE Oltenia: Administrația ne-a propus o tentativă de regulament

Ședința comisiei mixte de la CE Oltenia programată pentru luni, 18 martie, nu s-a mai ținut. Administrația a amânat discuțiile până la o dată neprecizată, însă sindicaliștii sunt de părere că abia săptămâna viitoare se vor întâlni din nou la masa discuțiilor.

În cadrul acestei ședințe urma să fie dezbătut regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru salariații CE Oltenia. Compania le-a prezentat un proiect sindicaliștilor, dar aceștia nu sunt de acord cu condițiile de acordare propuse de administație.

Administrația CE Oltenia le-a transmis încă de săptămâna trecută parternerilor de dialog social un proiect de regulament pentru acordarea acestui bonus minerilor și energeticienilor, dar liderii sindicali spun că nu sunt de acord cu precizările din document. Mai mult decât atât, unii sindicaliști solicită administrației să le prezinte un alt proiect, mai convingător. ”S-a amânat ședința până săptămâna viitoare, pentru că nu este directorul general zilele acestea. Trebuia să discutăm pe seama regulamentului pentru acordarea voucherelor de vacanță. Ni s-a propus o tentativă de regulament. Din punctul meu de vedere, un proiect de regulament care nu este unul corect, care să stea în picioare și care să satisfacă doleanțele salariaților. Cred că a fost făcut în grabă. Așteptăm administrația cu o altă propunere, cu un alt proiect”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Alți lideri sindicali spun că unul dintre motivele pentru care nu sunt de acord cu proiectul de regulament propus de administrația CE Oltenia este că obligă salariații să efectueze concediul de odihnă în perioada prevăzută în voucher. Astfel, banii nu îi vor putea utiliza pentru a merge în mai multe locuri. Pe de altă parte, ar presupune să fie luate în considerare ca zile de concediu și cele de la sfârșit de săptămână.

CE Oltenia are un termen limită până la care trebuie să depună la Inspectoratul Teritorial de Muncă regulamentul, convenit cu sindicatele, privind acordarea voucherelor de vacanță.

Acordarea voucherelor de vacanță, îcepând cu 1 mai, a fost unul dintre punctele prinse în actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) încheiat după greva minerilor din luna ianuarie.

Galerie foto


Vizualizări: 5,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: