CE Oltenia plătește bani frumoși pentru ruine

Bani frumoși care se duc pe Apa Sâmbetei pentru dărăpănături. De ani buni, Complexul Energetic Oltenia care are active ce nu îi folosesc este nevoit să achite taxe și impozite pentru fiecare clădire care nu îi servește de niciun fel la activitatea de producție. Prefectul Ciprian Florescu a început demersurile ca aceste active să fie predate primăriilor.

În jur de 60 de milioane de lei este valoarea tuturor activelor sociale pe care le deține Complexul Energetic Oltenia. Vorbim de clădiri pe care compania nu le folosește, dar pentru care plătește impozite și pază. „Intenția mea de a rezolva într-o mare măsură transferul activelor sociale de la Complexul Energetic Oltenia către unitățile administrativ-teritoriale din județul Gorj, un demers pe care l-am demarat în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, are susținerea secretarului de stat Doru Vișan și sper ca, prin intervenția domniei sale, și prin discuțiile pe care le vom mai avea și pe mai departe vom reuși să facem și această chestiune, să finalizăm acest proces. Mai cu seamă că și în spatele nostru se află și domnul Toni Greblă, secretar de stat al Guvernului”, a fost mesajul prefectului Ciprian Florescu.

Primarii din Roșia de Amaradia sau Motru, spre exemplu, au încercat să preia activele, dar n-au reușit. Adunarea Generală a Acționarilor s-a opus oricărui demers. “CEO plătește taxe și impozite, nu mai asigură paza pentru că nu mai are ce păzi. Plătește aproape un milion și jumătate de euro pentru active pe care nu le mai folosesc. Acești bani îi plătește în fiecare an”, a explicat edilul din Motru, Gigel Jianu. 

Vizualizări: 2,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: