Batoane cu cereale preparate acasă

Batoanele cu cereale sunt sănătoase şi gustoase, atât pentru cei mici dar şi pentru cei mari care iubesc gustările dulci. Pot fi realizate din diverse feluri de cereale şi combinate cu fructele preferate.

Batoanele cu cereale şi fructe sunt gustoase şi mai bogate în calorii fiind perfecte pentru gustările copiilor dar bune şi pentru adulţi când ies la o plimbare în parc, de luat la muncă sau de ronțăit la un film. Este o rețetă care se face extrem de rapid, nu necesită calități culinare iar aceste batoane sunt mai sănătoase decât cele găsite în comerț.

Ingrediente:

    150 grame cereale Musli sau alt gen

    20 grame stafide

    10 grame semințe de in

    50 grame unt topit

    3-4 linguri de lapte

Mod de preparare: Se pun cerealele, stafidele și semințele de in la robot și se mărunțesc foarte puțin. Nu trebuie să iasă un praf fin, ci să mai rămână bucăți măricele. Stafidele le puteți tăia cu un cuțit dacă doriți, dacă nu se pot pune și întregi. Apoi se toarnă în compoziţie untul topit și laptele.

În funcție de cerealele pe care le aveți e posibil să nu fie nevoie de lapte sau chiar să fie nevoie de mai mult. După ce turnați untul și omogenizați bine, în funcție de consistență puneți lapte. Trebuie obținut un amestec ce poate fi modelat şi apoi va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se aşază un strat mai gros ca să fie cam cât un baton.

Se va presa bine de tot cu fundul unui pahar și se coace în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute la foc mediu. Se lasă apoi să se răcească complet, apoi se poate tăia în forma dorită, mai mare sau mai mică.

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: