Şase cursuri de recalificare la AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează luna aceasta şase cursuri de recalificare pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi. Cursurile vor fi organizate atât la Târgu Jiu cât şi la Motru, Rovinari sau Bumbeşti Jiu. Potrivit directorului general al AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, este vorba de cursuri de cofetar-patiser în Târgu Jiu, bucătar în Târgu Jiu, operator introducere-validare date în Motru şi Bumbeşti Jiu, lucrător în comerţ în Târgu Jiu şi Rovinari, instalator instalaţii sanitare şi gaze în Târgu Jiu şi ospătar tot în Târgu Jiu.  Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Alte ştiri pe scurt

Amenzi în valoare de 3600 lei, aplicate de veterinari 

Inspectorii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat săptămâna trecută o serie de controale la unităţile de alimentaţie publică din municipiu şi din judeţ. În cursul acestor inspecţii s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3600 lei şi un avertisment scris în 7 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare din Crasna (1), Scoarţa (1), Bumbeşti-Jiu (2), Turceni (1) şi Turcineşti (2) pentru neconformităţi de depozitare şi manipulare a produselor alimentare şi pentru comercializarea produselor din spaţiu neaprobat sanitar veterinar şi neigienizat. (D.M.) 

      

Nouă angajatori gorjeni prinşi cu angajaţi la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a efectuat săptămâna trecută 39 de controale pentru depistarea angajatorilor care desfăşurau activitate fără forme legale de angajare. Au fost identificaţi nouă angajatori care aveau 23 de persoane fără carnet de muncă. „Unul dintre angajatorii depistaţi că aveau persoane angajate „la negru” riscă să facă puşcărie pentru că avea mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate şase sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 170.000 lei. Societăţile sancţionate aveau ca obiect de  activitate construcţii, jocuri de noroc, taximetrie, zootehnie, exploatare forestieră”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. (C.S)

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: