Șase posturi de medic la Ambulanță, niciun candidat. Ivăniși: “Șpaga la angajare îi sperie pe foarte mulți”

O țară întreagă a fost șocată miercuri de cazul de la Rovinari, Gorjul neavând ambulanță cu medic pentru a transporta la Craiova un băiat de doi ani și nouă luni, căzut de la etajul 4.

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj funcționează cu un singur medic pe tură, rar cu câte doi. Medicul care era miercuri de serviciu era la un caz la Motru. Nici elicopterul SMURD de la Craiova nu a fost disponibili, fiind defect. În aceste condiții, doi medici de la spitalul din Rovinari s-au urcat în ambulanță cu copilul și au pornit spre Craiova. La intrarea în Dolj s-au întâlnit cu ambulanța cu medic trimisă de la Craiova, care l-a preluat pe cel mic.

Nu este prima dată când ambulanțele ajung la pacienți fără medic. Se întâmplă zilnic, de foarte mulți ani.

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a scos la concurs în iunie șase posturi de medic, dar nu s-a încris nimeni la concurs. De altfel, din 2018 nu s-a mai înscris nimeni la concursurile organizate de SAJ Gorj pentru posturile de medic.

Nicolae Ivăniși, coordonatorul politic al ADN Gorj, are o explicație. “Fenomenul ăsta cu șpaga la angajare îi sperie pe foarte mulți și nu se apropie de Gorj. Dacă asta nu dispare, nici nu vor veni”, a mai spus Ivăniși.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a spus că este inadminisbil ca un copil să nu beneficieze de serviciu medical de urgență competent. Răducan a spus că vor fi măsuri, fără a specifica în ce constau acestea.

Managerul SAJ Gorj, Claudiu Constantinescu, a spus că vor fi reluate concursurile.”Pe cele șase posturi pe care le-am scos la concurs nu am avut dosar de înscriere. O să le scoatem din nou la concurs, iar cei care își încheie rezidențiatul se pot înscrie. Mulți pot fi influențați de știrile care apar. Acum funcționăm cu 4 medici pe parte operativă, dintre care unul va ieși la pensie în scurt timp. Și eu fac în weekend gărzi. Cunosc cazul cu micuțul de la Rovinari. Am încercat să avem grijă de copil până a ajuns echipajul de la Dolj cu medic”, a spus Constantinescu. 

Vizualizări: 13,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: