Şase primari ca floarea. Cu nume de flori!

Un număr de şase primari din judeţ au dublu motiv de sărbătoare de Florii. O dată pentru că își serbează onomastica și o dată sărbătoarea în sine, ce vestește apropierea Paștelui. Spre exemplu, primarul din Cătunele îşi va sărbători onomastica în bătătura unor alegători, unde îşi va face meseria de medic veterinar. Pentru primarul din Bolboși, Viorel Croitoru, Floriile sunt un prilej de voie bună alături de nașul său, care poartă același nume.

Primarii din Crușeț, Cătunele, Bolboși, Padeș, Peștișani și chiar primarul din Târgu Jiu vor sărbători de Florii. Primarul din Padeș, Viorel Nicolescu, este mândru de numele dat de părinții lui. În plus, Floriile sunt mereu prilej de sărbătoare în familia sa. ”Respect toți oamenii care poartă nume de flori. Viorel este un nume de care eu mă simt mândru, pe care părinții mei mi l-au ales cu drag pentru că am fost un copil dorit. Am fost al treilea copil la părinți, tata și-a dorit să fie băiat și a insistat să port numele Viorel. Este o sărbătoare de primăvară și de fiecare dată petrec cu familia mea, cu copiii, cu prietenii mei. Am fost și cel care a rămas în casa părintească și cu atât mai mult respect această sărbătoare”, a mărturisit primarul din Padeș, Viorel Nicolescu.

Neam plin de „viorele“

Tot Viorel se numește și primarul din Bolboși. Sărbătoarea Floriilor este pentru Viorel Croitoru prilej de chefuit cu nașul său care poartă același nume. De fapt, atribuirea numelui nașului este deja o tradiție în familia primarului. ”Sigur că sărbătoarea Floriilor este o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului în familia mea. În general, ascultăm muzică, ne distrăm alături de nașii noștri, pe naș îl cheamă tot Viorel. De fapt, părinții mei au ales acest nume după numele nașului, și eu la rândul meu mi-am botezat copii după numele nașului, este o tradiție la noi în neam”, a declarat primarul Viorel Croitoru din Bolboși.

Florinel Țuilă: ”Această zi nu-mi trezește niciun sentiment”

Un alt sărbătorit al Floriilor este primarul din Cătunele, Florinel Țuilă. Pentru acesta, sărbătoarea nu semnifică nimic deosebit. Consideră că este o zi ca oricare alta și se dedică muncii. ”Această zi nu-mi trezește niciun sentiment, este o zi ca oricare alta. Dat fiind că pică duminica, de fiecare dată merg la Biserică și apoi profit să-mi fac meseria de medic veterinar prin comună, mai stau de vorbă cu oamenii. Chefuri nu am făcut în viața mea”, a precizat primarul din Cătunele, Florinel Țuilă.

Acesta ne-a mărturisit că s-a ales cu acest nume datorită faptului că s-a născut a treia zi de Florii.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: