Cum curățăm încălţămintea sport în maşina de spălat

Încălţămintea sport se poate spăla şi la maşina de spălat rufe din dotare dacă veţi respecta anumite cerinţe. Se pot spăla tenişii din material textil, dar şi alte feluri de încălţăminte care nu are talpa foarte grea.

De cele mai multe ori vă e teamă să spălaţi încălţămintea sport la maşina de spălat rufe. Nu este nici o problemă dacă ea este confecționată din material textil sau producătorul a specificat pe etichetă că se poate spăla automat. Dar poate fi vorba nu doar de tenișii, care vor fi puși într-un săculeț de plasă, ci şi de balerini sau cipicii de casă. Cel mai bine ar fi să nu spălați încălțămintea cu talpă grea în mașina de spălat rufele, ca să nu deteriorați cuva sau geamul ușii.

Dacă vă îngrijorați de longevitatea mașinii de spălat rufele, atunci înainte de spălare curățați neapărat încălțămintea de pietricele și spălați-i tălpile. Trebuie să spălați încălțămintea la programul delicat, cu temperatura apei de maxim 30°C. Puteți să folosiți orice detergent, dar cel mai bine ar fi să optați pentru unul sub formă de gel, deoarece cele sub formă de pulbere se clătesc foarte greu.

Înainte de spălare trebuie neapărat să scoateți branțurile și șireturile din încălțăminte, precum și să închideți toate capsele și închizătorile.

Folosiți un săculeț special care va proteja cuva mașinii de deformare, deoarece astfel ea va fi supusă mai puțin la lovituri haotice.

Ca să scăpați de mirosul neplăcut și să refaceți culoarea albă inițială a tenișilor dintr-o lovitură, presărați bicarbonat de sodiu în fiecare tenis și lăsați-l să acționeze peste noapte. Apoi spălați tenișii în mașina de spălat rufele la programul „Încălțăminte sportivă”.

Pentru ca tenișii sau adidașii preferați să nu se deformeze pe calorifer sau chiar mai rău, să se dezlipească, cel mai bine ar fi să-i uscați în aer liber.

Aparent nu este chiar atât de dificil să spălăm încălțămintea în mașina de spălat rufele, fără să distrugem încălțările sau maşina. Dar citiți cu atenție etichetele de pe încălțăminte,  unii producători chiar indică instrucțiunile pentru spălare.

Vizualizări: 2,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: