Scandal continuu pe parcarea de la Rodna. „Suntem penibili!”

Parcarea de la Rodna este un motiv de ceartă infinită între consilierii municipali şi primarul Marcel Romanescu. Spiritele s-au încins din nou când a fost deschis acest subiect, iar aleşii locali se vor întruni marţi, cu uşile închise, să caute cea mai bună variantă. În timp ce Romanescu vrea ca spaţiul să fie administrat de primărie, social-democraţii îşi doresc să fie scos la licitaţie şi să se ocupe de el o firmă privată.

Consilierul local Cristian Toader Pasti, preşedintele şedinţei, şi-a îndemnat colegii la calm imediat după ce a dat citire ordinii de zi. Chiar i-a rugat pe consilierii locali să discute cu parlamentarii şi să găsească cea mai bună soluţie astfel încât să stingă acest scandal. „Ne certăm aici de atâta timp şi ne vom mai certa până în 2020 şi nu vom putea să rezolvăm nimic în stilul acesta. Domnule primar, haideţi să facem o comisie şi să lăsăm deoparte patimile astea politice pe care eu nu le mai suport. Vă spun sincer, nu le mai suport! Haideţi să facem ceva constructiv! Chemaţi-i pe domnii Florin Cârciumaru, Dan Vîlceanu şi interveniţi acolo să ajute Târgu Jiul aceşti oameni în cazul parcării din zona Super 2000, pe Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală”, a declarat Pasti.

„Haideţi să facem treabă!”

„Eu mă simt penibil!”, a continuat discursul social-democratul Pasti: „Pentru parcarea de la Rodna, haideţi să ne întâlnim numai noi, fără televiziuni, pentru că dacă nu este mass-media, discuţiile sunt de altă natură. M-am documentat şi eu, stăm într-o sală, punem deoparte ce ne uneşte şi haideţi să nu mai fim penibili. Eu mă simt penibil. Nu cred că este cineva care să vrea să facă ilegalităţi. Mâine, la ora 16.00, aici, în sala de Consiliu, cine vrea să discute, să vină. Fără să ne mai certăm, ne aşteptaţi cu o pălincă. Oamenii din Târgu Jiu aşteaptă să facem o altfel de politică, una constructivă. Cu certuri, avem numai de pierdut. Eu vă iau de mână, domnule primar, domnule Aurel Popescu şi haideţi să facem treabă”, a fost mesajul de încurajare pentru şefii Primăriei Târgu Jiu.

Replica lui Romanescu nu s-a lăsat aşteptată: „Ce mult m-aş bucura să am un viceprimar ca dumneavoastră”, i-a transmis primarul Romanescu lui Toader Pasti, după ce au dat mâna. „Vă mulţumesc! Vă aştept în 2020”, a fost reacţia lui Pasti.

„Amanetăm viitorul copiilor noştri”

În continuare, primarul le-a explicat luni consilierilor locali de ce vrea ca parcarea de la Rodna să rămână în patrimoniul oraşului. „Dacă ne-am permis 20 de ani să amanetăm patrimoniul, eu, personal, nu voi fi de acord cu acest lucru. Pe 49 de ani, nu amanetăm doar viitorul nostru, amanetăm viitorul copiilor noştri. Peste 49 de ani, vor fi pensionari şi nu vor mai avea niciun drept pe acest teren. Nu pot să fiu pus în situaţia de a încălca anumite principii şi legea. Nu le voi încălca!”, a fost semnalul lui Romanescu.

Mai mult decât atât, primarul este convins că va găsi sprijin în parlamentarii gorjeni care i-ar putea deschide anumite uşi la Guvern pentru ca parcarea din zona Super 2000, în apropiere de Piaţa Centrală, să fie realizată cu bani prin PNDL. „Să facem front comun cu parlamentarii PSD, ALDE, PNL, să mergem la Ministerul Dezvoltării pentru că avem cel puţin un milion şi jumătate de euro din proiectele depuse pe PNDL care ne-au rămas rezervă. În condiţiile în care noi mergem la Minister şi spunem că ne-au rămas bani două milioane de euro, avem un obiectiv. Ştiţi care este acela? Parcarea de la Super 2000, proiect depus pe PNDL, care presupune 300 de locuri de parcare. Cea de la Rodna va fi o parcare deschisă, a primăriei. Şi eu vreau ca acolo să rămână cele 400 de locuri de muncă şi, prin licitaţie, le oferim posibilitatea, să deţină acea scară, dar parcarea trebuie să rămână a noastră”, a încheiat primarul.

În replică, viceprimarul Aurel Popescu le-a transmis colegilor săi că astfel de proiecte unde firme private se ocupă de parcările primăriei au fost votate şi în Iaşi sau Turda şi nu vede de ce nu ar fi posibil acest lucru şi la Târgu Jiu. O decizie finală în acest sens se va lua luna viitoare.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: