Scandal la Jilţ Sud, după împărţirea claselor de salarizare: E bătaie de joc!

Mai mulţi sindicalişti de la Cariera Jilţ Sud a CE Oltenia din bazinul Mătăsari sunt revoltaţi după ce au aflat că fondul pentru echilibrarea salariilor a fost repartizat pe unele sectoare ale carierei tot celor cu clase mari, dar şi pe criterii de apartenenţă sindicală.

Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, spune că nu a fost respectat protocolul şi nu va semna sub nicio formă listele cu beneficiarii claselor pe acele sectoare. „Nu acceptăm aşa ceva. Se face egalizare şi dă, spre exemplu, la un conducător formaţie lucru cu clasa 31 şi la unul cu clasa 25. Ce face şeful de sector? Îi dă 4 clase la cel cu 31, pentru că e lider de grupă sindicală la Marciuc, şi la cel care are 25 îi dă 3 clase. Vă daţi seama? De la 31 la 35 sunt peste 300 lei, în situaţia în care în sectorul acela sunt excavatorişti, lăcătuşi, cărora le dă 22-30 de lei. E bătaie de joc! Dacă e armonizare, să-i dea 28-29 la cel care are clasa 25 şi astfel îl aduce lângă ceilalţi, şi mai rămân şi bani pentru excavatorişti, lăcătuşi, maşinişti”, a declarat Ion Popescu.      

Sindicalistul spune că în două sectoare nu au fost semnate listele şi nici la câteva ateliere, mai puţin la cel electric şi mecanic. „L-am anunţat pe directorul de EMC, domnul Cosmin Ceauşescu, dacă luni nu se rezolvă problemele pe care le-am adus la cunoştinţă, nu acceptăm sub clasa 16c pe nimeni, adică 1900 lei. Sunt situaţii în care nici măcar minimul pe economie nu se dă sau situaţii în care colegi care au sub clasa 20 nu primesc nimic sau li se dă 22 de lei, 40 de lei... Oamenii sunt nemulţumiţi”, a mai spus Popescu.

Vizualizări: 4,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: