Scandal la miezul nopţii, la Slivileşti. Miza: Un camion cu lemne

A fost scandal noaptea trecută, după ce poliţiştii au tras pe dreapta un camion încărcat cu lemne. S-a întâmplat în comuna gorjeană Slivileşti, iar totul a fost din cauza unei încurcături. Un bătrân de 74 de ani nu a putut să-şi mai ducă lemnele acasă pentru că pădurarul i-a greşit avizul de însoţire a mărfii. Fiind la primul astfel de caz, tânărul pădurar nu a verificat numerele de înmatriculare ale camionului şi nu şi-a dat seama că remorca avea un număr şi capul tractor altul, aşa că documentul a fost considerat unul ilegal de poliţişti şi lemnele au fost confiscate.

În mijlocul străzii, chiar în faţa primăriei, a fost scandal ore în şir. Şase maşini de Poliţie au ajuns în zonă pentru a încerca să lămurească lucrurile. După mai bine de cinci ore de discuţii, în jurul orei 1, oamenii legii au ajuns la concluzia că lemnele trebuie să fie transportate la Ocolul Silvic Turceni până miercuri, când se va clarifica situaţia.

„A greşit şi, în loc să treacă ansamblu remorcă şi capul tractor, a trecut numai capul tractor, că n-a ştiut şi numărul de la remorcă, iar Poliţia nu vrea să constate. Vrea să basculeze lemnele aici, în faţa primăriei, să le confişte. Nu poţi să faci aşa ceva, să umileşti un om de 74 de ani, la miezul nopţii, să-l ţii de patru ore blocat, cu maşina în mijlocul traficului. Cum să le descărcăm dacă sunt lemnele marcate legal, avem aviz de însoţire a mărfii? Sunt şase maşini de Poliţie care au flancat camionul de parcă s-ar fi comis o crimă aici”, a răbufnit primarul Sorin Bucurescu.

Aurel Pomagă, un bătrân în vârstă de 74 de ani, este proprietarul lemnelor. Le-a tăiat de pe o proprietate a sa. Este vorba de 15 metri cubi de salcâm. Lemnele au fost marcate înainte de a fi tăiate.

De trei zile muncea bărbatul să-şi ducă acasă lemnele pentru iarnă, însă n-a mai reuşit să facă asta chiar dacă el nu a greşit cu nimic. „Sincer, până la vârsta asta, eu nu am ştiut că în faţă e un număr şi în spate alt număr. Dânsul n-a scris şi numărul din spate şi acum zice că e transport ilegal. Cum să rămân fără lemne? Dau în judecată Silvicul, dar eu, la 74 de ani, să mă alerg prin toate judecăţile acuma pentru un om care nu ştie legea, nu ştie să scrie un aviz? De ce eu să stau pe drumuri acum noaptea pentru o greşeală, un număr netrecut. Lemnele sunt tăiate de pe proprietatea mea. Au fost marcate, au fost tăiate legal. Le-am plătit chiar dacă sunt pe proprietatea mea şi voiam să le duc acasă când ne-a oprit Poliţia şi ne-a cerut documentele. Eu am documentele de însoţire, dar acel pădurar nu ne-a trecut şi numărul remorcii. El a trecut doar numărul de la capul tractor. E incredibil cum trebuie să stăm noi acum, în miez de noapte, când am putea să fim acasă. Stăm şi ne certăm pentru ceva ce nu suntem noi vinovaţi şi nu ar trebui să răspundem noi”, a spus bărbatul.

Pădurarul a recunoscut greşeala

Pădurarul care a greşit avizul şi-a asumat vina. A spus că a fost primul astfel de document pe care l-a completat şi a recunoscut că a greşit. A încercat să remedieze problema. Dacă nu va reuşi, a promis că îi va cumpăra lemne bătrânului care a rămas fără ele.

„Eu am greşit. Îmi asum. A fost o simplă neatenţie. Eu nu am avut de unde să ştiu că autovehiculul are două numere de înmatriculare. Fiind băgată acolo cu spatele, nu mi-am dat seama. E prima dată când am completat documente pentru camioane şi pur şi simplu nu am ştiut cum se procedează. Nu am verificat numerele de înmatriculare de pe spate pentru că am crezut că e acelaşi de pe faţă. Dacă nu se rezolvă problema, voi avea eu grijă să merg să îi duc alte lemne, să le plătesc eu”, au fost asigurările venite de la pădurarul care a făcut încurcătura.

Promisiunea pădurarului a fost însă că, în cursul zilei de miercuri, problema va fi rezolvată. Urmează să discute cu şefii săi, din cadrul Direcţiei Silvice Gorj, pentru a găsi soluţia mai ales că transportul de lemne era unul legal şi chiar el a supravegheat modul în care s-au tăiat şi încărcat lemnele în camion.

Galerie foto




Vizualizări: 4,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: