Scandal la o importantă şcoală din Târgu Jiu. ISJ Gorj: „Este un conflict personal”

Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu este în mijlocul atenţiei după ce o profesoară a transmis şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj o scrisoare deschisă atrăgându-i atenţia asupra abuzurilor pe care le-ar săvârşi actuala directoare. În scrisoarea deschisă, profesoara Daniela Damo vorbeşte de jigniri şi bătăi aplicate elevilor de către directorul Rozica Pătrăşcoiu.

Profesorul de fizică-chimie Daniela Damo susţine că directorul Şcolii Gimnaziale „Pompiliu Marcea”, Rozica Pătrăşcoiu, ar fi jignit şi lovit cu intenţie mai mulţi elevi care, în pauză, foloseau telefonul mobil. Întâmplarea s-ar fi petrecut în luna decembrie a anului trecut, de atunci desfăşurându-se şi o serie de anchete ale ISJ Gorj, dar şi ale Poliţiei şi Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului, anchete care au fost soluţionate în favoarea directorului unităţii de învăţământ, Rozica Pătrăşcoiu. „Ameninţările au continuat asupra copiilor  şi după aceste fapte petrecute, dar şi asupra cadrelor didactice care cunosc evenimentele. Comportamentul şi limbajul nedidactic al doamnei Pătrăşcoiu Rozica e cunoscut şi de dumneavoastră, iar faptele le cunoaşteţi detaliat. Sesizări ale părinţilor privind neimplicarea doamnei director în soluţionarea unor probleme de igienă a sălilor de clasă au ajuns la dumneavoastră”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Daniela Damo. În aceeaşi scrisoare, profesoara afirmă faptul că ISJ Gorj îşi face evaluarea din birouri şi „şi nu are cunoştinţă de medii de 3 modificate în 5 de către profesorul de limba franceză Rădoi Carmen, sub presiunea şi ameninţările doamnei director Pătrăşcoiu Rozica”.

Pătrăşcoiu: „Este atât de mică miza asta”

De partea cealaltă, directoarea şcolii, Rozica Pătrăşcoiu, spune că lucrurile sunt simple şi problema se pune tranşant între două persoane: una a luat un concurs de director, alta a fost director cât a fost numită politic. „Sunt mizerii pe care doamna nu le-a putut dovedi în instanţă şi de asta a ales acest scandal mediatic. Femeia are o problemă personală cu mine. Am fost la Poliţie, am dat declaraţie, am înţeles că s-a cercetat conform procedurii, însă nu pot să primesc acel faimos NUP pentru simplu fapt că ancheta a fost «in rem» şi nu «in personam». Este atât de mică miza asta, nu înseamnă mare lucru să fi director şi stau şi mă gândesc serios dacă nu cumva, pentru liniştea şcolii, este bine să dispar eu din peisaj, ca şi funcţie”, a spus Rozica Pătrăşcoiu, directorul Şcolii Gimnaziale „Pompiliu Marcea”.

„Eu o ignor, femeia mă sfidează”

Cert este că şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj confirmă spusele directoarei, că s-au făcut cercetări, s-au luat declaraţii şi că s-a întocmit dosar penal pentru faptă şi nu pe numele cuiva. Cât priveşte modificările de medii despre care vorbeşte Daniela Damo, directorul Rozica Pătrăşcoiu admite că s-au făcut modificările legale. „De când lumea şi pământul, în învăţământ se greşesc medii. Potrivit regulamentului, avem voie să punem ştampila şi să ne asumăm prin semnătură acea corecţie. S-a greşit, s-a corectat, oamenii greşesc, nu suntem roboţi. N-a existat presiune, nu există aşa ceva. Eu o ignor, femeia mă sfidează, cam asta este colaborarea”, a declarat Rozica Pătrăşcoiu, directorul şcolii.

ISJ Gorj: „Nu s-a constat vreo agresiune”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au precizat că scrisoarea deschisă nu a ajuns la sediul ISJ Gorj. „În urma anchetei Protecţiei Copilului nu s-a constatat existenţa vreunei abateri, nicio agresiune, părinţii chemaţi nu au depus niciodată plângere, ba mai mult şi-au exprimat acordul prin care doamna directoare actuală a încercat să impună nişte reguli. Există un conflict între directorul care a promovat concursul şi fostul director al şcolii”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Galerie foto


Vizualizări: 7,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: