Scandal pe cotizaţii în PNL Gorj. Urmează excluderi!

Un scandal monstru s-a iscat în PNL Gorj. Un consilier local din Alimpeşti îl acuză pe responsabilul de colegiu, Puiu Diaconescu, că l-a ameninţat cu moartea. Discuţiile dintre cei doi ar fi plecat de la faptul că respectivul consilier local, în speță Dan Staicu, nu și-a plătit cotizaţia semestrială la partid drept pentru care Diaconescu i-a transmis că va fi exclus din partid și l-ar fi amenințat. "Puiu Diaconescu mi-a spus: Nu te juca cu moartea!", a explicat Dan Staicu care este hotărât să-l dea în judecată pe responsabilul PNL de pe colegiu. 

Dan Staicu, consilier local liberal la Alimpești, spune că PNL Gorj cere prea mulți bani consilierilor și că l-a sunat pe responsabilul de pe colegiu, pe Puiu Diaconescu, ca să-i transmită acest lucru. "Am fost amenințat. Îmi spune mie că mă joc cu moartea. Am zis că nu plătesc indemnizaţia. La nivel de partid au votat ei între ei acolo să facă indemnizaţia 40-50 de lei pentru noi. Eu zic că este mult pentru noi consilierii, e exagerat de mult la indemnizaţia noastră de 231 de lei pe lună. Plătim două indemnizaţii pe an. Dânsul zise că mă exclude din partid că m-a pus el acolo, el e marele mahăr în județul Gorj, la PNL. Că o să se lupte să mă dea afară. O să fac și plângere că am martori", a spus Dan Staicu.

Acesta a spus că discuţia pe care a avut-o cu Puiu Diaconescu a fost una telefonică iar că telefonul a fost pus pe speaker drept pentru care au auzit și alte două persoane conversaţia respectivă. Acesta a spus că nu a fost consultat la stabilirea cotizație la partid și că era normal să îi întrebe și pe consilieri. "La noi se votează ei între ei", a mai spus Staicu. 

Termen pentru plata cotizaţiei

Puiu Diaconescu a dezmințit afirmaţiile consilierului Staicu, spunând că nu l-a amenințat,  ci doar a transmis ordinele date de șefii partidului la ședința de săptămâna trecută care a avut loc la Turceni. Atunci s-a stabilit ca toți aleșii locali ai PNL, care nu și-au plătit indemnizațiile până la 1 septembrie, să fie excluși din partid la următoarea ședință a Biroului Permanent Județean (BPJ) al PNL. "Poate spune activistul Puiu Diaconescu cuiva așa ceva? Păi eu nu-l cunosc pe Staicu personal, nu l-am văzut în viața mea. Adică eu mi-am făcut datoria, el m-a sunat pe mine, nu eu pe el. Cum adică, cum pot eu, ați auzit vreodată de activistul Puiu Diaconescu că pot amenința cu moartea? Eu i-am spus foarte clar că nu ameninț pe nimeni, i-am spus ce prevede statutul partidului după care am fost și eu dezamăgit pe un consilier din PNL care spune că se judecă cu partidul și că nu își plătește obligațiile", a comentat Puiu Diaconescu legat de acuzațiile care i se aduc.

Puiu Diaconescu a mai spus și că se simte lezat de acuzaţiile pe care i le aduce consilierul Dan Staicu că va lua măsuri. "Voi solicita Parchetului să scoată convorbirea care rămâne înmagazinată şi la cererea organelor competente poate fi trimisă de către cel care... în cazul meu de Cosmote", a mai spus acesta.

FĂRĂ CUVINTE

Pentru că Puiu Diaconescu nu răspunsese, încă, la telefon şi era nevoie de punctul de vedere al partidului, a fost contactat liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Nici nu a vrut să asculte motivul telefonului spunând că trebuie contactat purtătorul de cuvânt. Acesta, dintr-o dată, şi-a amintit că are un purtător de cuvânt la partid, pe care nu l-a folosit până acum în astfel de situaţii, preferând să răspundă el întrebărilor jurnaliştilor.

Vizualizări: 2,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: