Scandal pe primele de Crăciun la sindicatul de la Sanepid

Jumătate dintre membrii sindicatului Hygeea, din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat vor încasa prime consistente de Crăciun, în timp ce cealaltă jumătate nu va lua nimic. Valoarea primelor este de 300 de lei pentru fiecare copil al unui angajat, fiecare membru de sindicat având şi el dreptul la 250 de lei, un sindicalist cu doi copii urmând să încaseze din fondurile sindicatului peste 800 de lei. Prima respectivă este mai mare decât în minerit, unde un angajat cu doi copii duce acasă doar 700 de lei.

            Primele plătite acum nu sunt însă pentru toţi sindicaliştii, pentru că jumătate dintre ei au fost excluşi din sindicat în cursul verii pentru simplul fapt că nu au vrut să doneze câte 100 de lei în contul sinistraţilor din Moldova. Liderii sindicali au reuşit atunci să câştige în instanţă drepturi salariale restante, sumele ajungând şi la 7000 de lei, şefii de la Hygeea considerând că suma de 100 de lei poate fi suportată de orice membru.

            Jumătate dintre sindicalişti nu au vrut să doneze banii din simplul motiv că nu le-a fost cerută şi lor părerea înainte. Aceştia au fost atunci daţi afară din sindicat, din cotizaţia achitată de ei urmând însă să se plătească zilele acestea primele de care au parte cei neexcluşi. Cei daţi afară vor fi reprimiţi în sindicat după 1 ianuarie, adică după ce se plătesc primele de Crăciun, ei fiind nevoiţi atunci să achite din nou cotizaţia pentru anul viitor, banii urmând să fie folosiţi şi atunci, de asemenea, la plata unor noi preme sau ajutoare.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: