Scandal pentru berea de 1 Mai. „Să vă fie ruşine”

Propunerea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, de încheiere a unui parteneriat cu producătorul de bere Ursus şi de răcoritoare Pepsi, pentru evenimentele de 1 Mai de la Drăgoieni şi Sărbătoarea Narciselor de la Preajba, a stârnit controverse şi replici acide în ultima şedinţă ordinară a Consiliul Local. Parteneriatul prevedea ca cele două firme să asigure corturi şi mobilier, iar primăria să pună la dispoziţie utilităţile şi folosinţa gratuită a amplasamentelor.

Propunerea i-a revoltat pe social-democraţi, care au considerat că municipalitatea vrea să ofere exclusivitate produselor comercializate de cele două firme, obligându-i pe ceilalţi comercianţi din bâlciuri să vândă aceste produse, în condiţia în care primăria nu ar avea niciun beneficiu. Social-democratul Adrian Tudor a explicat că primăria a primit o ofertă de sponsorizare de 150 mii lei de la aceste firme pentru organizarea tuturor evenimentelor din oraş, gen Zilele Oraşului sau Festivalul Berii, dar că primăria a refuzat oferta. Primarul Romanescu a explicat de ce face licitaţie pentru serviciile de organizare a evenimentelor. „Au foarte multe discuţii, că a venit de Zilele Municipiului nu ştiu ce formaţie, sau de Festivalul Berii, de 2000 de euro, în condiţiile în care spuneau cele două firme că ne asigură 30.000 de euro pentru eveniment. Din acest punct de vedere, mergând pe modul în care procedează şi alte municipii, nu este Târgu Jiu pilot pentru o astfel de activitate, am împărţit evenimentele”, a intervenit primarul Romanescu.

Viceprimarul Adrian Tudor nu a fost mulţumit de răspuns: „Domnul primar vorbeşte pentru postacii dânsului de pe Facebook”. „Sunteţi în campanie electorală, dar nu vă permit să vorbiţi aşa”, i-a răspuns primarul Romanescu.

Supărat de faptul că proiectul nu a fost dezbătut mai întâi în comisii, consilierul PSD Cristian Toader Pasti s-a revoltat. „M-am consultat cu colegii, avizul este nefavorabil şi, încă o dată, ruşine, ruşine, ruşine să vă fie că nu veniţi cu proiecte de hotărâre importante în comisii, să le dezbatem”, a spus social-democratul.

Deşi proiectul nu a obţinut voturile necesare pentru a deveni hotărâre, de 1 Mai, în pădurea Drăgoieni, la terase erau expuse băuturi comercializate de Ursus şi Pepsi.

Vizualizări: 4,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: