Scandal politic în jurul impozitelor din Rovinari

Consiliul local din Rovinari a redus impozitele locale în şedinţa de marţi, 29 martie, la care au participat şi mai mulţi localnici, mobilizaţi de Robert Filip, candidat ALDE la funcţia de primar. Filip s-a mişcat repede şi şi-a asumat public victoria. Prin minciuni, susţine PNL, care arată că ALDE nu are niciun consilier la Rovinari, iar propunerea de reducere a impozitelor locale a venit de la un consilier liberal. Partea bună este că, dincolo de campania electorală, rovinărenii vor plăti taxe mai mici.

Consiliu Local Rovinari a luat marţi în discuţie propunerea consilierului Florin Ungureanu pentru reducerea cotei de impozitare pentru clădiri rezidenţiale de la 1% la 0.8%. Un consilier UNPR, Gheorghe Dănescu, a cerut reducerea la 0.5%, propunere votată în unanimitate de cei 15 consilieri.
Florin Ungureanu, cel care a făcut prima propunere, este consilier ales pe listele PNL, dar acum îl susţine pe Robert Filip şi de aici discuţia. Filip şi-a asumat victoria şi chiar şi-a făcut un banner electoral pe care scrie „Am micşorat impozitele cu 66% pentru clădiri nerezidenţiale, cu 20% pentru clădiri rezidenţiale”. Filip a susţinut într-un comunicat că propunerea de reducere a taxelor a venit de la ALDE.
Cum ALDE nu are consilieri la Rovinari, iar majoritatea în consiliu este liberală, primarul Claudiu Vodislav a reacţionat. „Am avut şedinţă de Consiliu Local şi în cadrul şedinţei a existat un proiect de hotărâre al domnului Florin Ungureanu care a fost abandonat ulterior, întrucât a venit o altă propunere din partea unui consilier UNPR pentru o cotă şi mai mică. Normal că a fost agreată de majoritatea consilierilor. Reducerea taxelor a venit din partea consilierilor PNL care sunt majoritari în Consiliul Local, toată lumea a fost de acord, dar noi avem majoritate în Consiliul Local. ALDE nu are niciun consilier local în Consiliul Local Rovinari, într-adevăr Florin Ungureanu este de partea domnului Filip, dar deocamdată este consilier local PNL”, a spus Claudiu Vodislav, primar la Rovinari.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: