Scăpați de afidele de pe plante rapid și naturist

Afidele sunt probabil cel mai neplăcut dăunător din grădină. Ele se pot deghiza și acționează rapid, iar uneori pare pur și simplu imposibil de scăpat de ele. Se mută de pe plantă pe plantă și își extind posesiunea cu o viteză extraordinară.

Există însă numeroase metode naturale de a  îndepărta afidele, eliberând plantele. Afidele pot fi îndepărtate folosind chiar şi bautura din frigider. Turnați votcă într-un recipient cu pulverizator și stropiți planta afectată. Pentru prelucrare, puteți folosi cel mai ieftin produs şi în același mod puteți folosi și Coca-Cola.

Scăpați de afide şi cu ajutorul cenușii. Turnați 5l de apă clocotită peste 200-300 gr de cenușă, amestecați și lăsați compoziția să se răcească. Apoi o strecurați și adăugați aproximativ 20 gr de săpun de rufe. Udați plantele cu soluția obținută.

Ardeiul iute este și el eficient în lupta contra afidelor. Mărunțiți 500 gr de ardei iute și turnați 5l de apă. Fierbeți amestecul și îl lăsați la infuzat timp de 2 zile. Apoi strecurați-l și repartizați-l în vase. Înainte să folosiți soluția, diluați-o cu apă (1 pahar la 10l de apă). Puteți adăuga săpun de rufe.

În combaterea dăunătorilor, puteți încerca infuzia de hrean. Mărunțiți frunze și rădăcină, apoi umpleți o găleată pe jumătate. Turnați apă și lăsați amestecul la infuzat pentru 3 ore. La fel puteți pregăti și infuzie de rostopască, dar o lăsați doar pentru 2 zile. În ambele soluții adăugați săpun de rufe.

Ca să pregătiți soluție de lăstari de pin, turnați apă peste 2 kg de ingredient principal așezat într-o găleată de 5l. Infuzați timp de 7 zile, amestecând periodic. Apoi diluați soluția cu apă în proporții de 1:10. Urzica este şi ea la fel de bună, (100-200 gr) este suficient să o infuzați timp de 1 zi într-un litru de apă.

La fel se pregătește și infuzia de păpădii. Turnați 10l de apă peste 500 gr de frunze uscate și infuzați timp de 3 ore. Pentru a scăpa de afide cu ajutorul soluției de usturoi și ceapă, turnați 3l de apă clocotită peste 500 gr de usturoi și 500 gr de coji de ceapă. Infuzați amestecul timp de 4 ore, apoi îl diluați cu 10l de apă.

Frunzele verzi de cartofi, la fel, sunt eficiente contra afidelor. Turnați 5l de apă clocotită peste 300 gr de frunze verzi, infuzați amestecul timp de 24 de ore, apoi adăugați 20 gr de săpun de rufe și amestecați. De asemenea, puteți turna 5l de apă clocotită peste 250 gr de copili de tomate și infuzați compoziția timp de 1 zi. Nu uitați să adăugați și săpun.

Vizualizări: 2,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: