Scăpați de molia alimentară folosind soluții simple

Dacă aţi constatat că v-a apărut în cămară molia alimentară trebuie să luați urgent măsuri. Mai întâi trebuie să aruncați toate cerealele în care sunt molii, iar apoi să eliminați moliile care au rămas în dulapuri.

Cel mai puternic efect asupra moliei îl produc mirosurile înțepătoare. Printre aromele neplăcute pentru dăunători se numără o serie de produse naturale dacă nu sunteţi adepţii folosirii de produse chimice.

1.Coajă uscată de portocală sau lămâie. O puneți în dulapurile de la bucătărie iar mirosul de coajă sperie molia.

2.Usturoi. Trebuie să puneți căței de usturoi, necurățați, în colțurile dulapurilor unde păstrați cereale. Este o metodă eficientă de combatere a moliei alimentare, dar și ca profilaxie.

3.Oțet. Pentru ca molia să dispară, trebuie să amestecați oțet cu apă (1:3) și să repartizați câteva recipiente cu soluție în locurile unde sunt molii. Amestecul de oțet face ca molia să plece.

4.Cuișoare. Puneți câteva cuișoare în locurile unde pot fi molii. Peste 1-2 zile, insectele vor părăsi bucătăria dumneavoastră.

5.Levănțică. Puneți 1-2 fire de levănțică în locurile unde ați văzut molii. A doua zi aruncați firele și puneți altele. Repetați procedura încă 2-3 zile şi veţi scăpa de intruşi.

6.Foi de dafin. Foile de dafin se repartizează în locurile unde se depozitează cerealele. Mirosul puternic de dafin alungă moliile.

7.Mentă. Puneți frunze uscate de mentă pe rafturile din bucătărie. Pentru un rezultat sigur, peste câteva zile puteți înlocui frunzele cu altele proaspete.

Ca să nu faceți gunoi prin colțuri, puteți pune frunzele în pungi de în și apoi să le repartizați. Ca metodă de profilaxie puteți șterge rafturile dulapurilor din bucătărie cu oțet sau zeamă de lămâie diluată cu apă.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: