Schimbare de program în cariere. Ar trebui al cincilea schimb!

Șefii Carierei Jilț Sud din cadrul Complexului Energetic Oltenia încearcă o schimbare a programului de lucru, pentru o mai bună organizare a activității. Informația a fost făcută publică de Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea.

“La noi, la Cariera Jilț Sud, a venit un nou inginer șef, domnul Trancău, cu care am avut o discuție. Dânsul chiar a fost solicitat să participe în sala de apel, dânsul vrea să punem în practică un program de lucru cu două zile schimbul I, două zile schimbul II, două zile schimbul III și două zile libere. O să fie foarte greu, deoarece asta presupune să fie înființat cel de-al cincilea schimb, ca să se dea libere. Noi, la ora actuală, nu avem personal nici pentru cele patru schimburi”, a explicat Ion Popescu la Gorj TV.

Liderul sindical a spus că au mai fost și alte propuneri, dar care nu au fost acceptate: “Se încearcă schimbarea programului de lucru. Am vorbit cu domnul director general Boza, cu directorul EMC-ului, să găsim o soluție să trecem de la patru schimburi la trei schimburi. Nu, răspunsul domnului director a fost că programul este aprobat pe tot anul și nu se poate în 2019”.

O schimbare de program ar putea fi și la 1 ianuarie 2020. “Am înțeles că, de la 1 ianuarie, ar vrea să lucrăm la program de șapte zile, cu șapte excavatoare. Și noi am vrea să funcționăm 7 din 7, pentru că de acolo ne luăm banul, dar condițiile sunt foarte grele”, a mai spus liderul sindical. (A.A.)

Vizualizări: 5,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: