Boza, încrezător: În patru săptămâni, CEO va avea schema de sprijin

Luna viitoare, ar putea fi aprobat Memorandumul prin care Complexul Energetic Oltenia să fie ajutat să treacă de cumpăna certificatelor de dioxid de carbon. Oficialii companiei se declară optimiști. Proiectul ce conține propunerile lor a ajuns deja pe masa celor de la Ministerul Energiei și, în scurt timp, va fi analizat de Guvern.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, este încrezător. El a declarat că, în cel mult patru săptămâni, Memorandumul va fi aprobat de guvernanți.

În prezent, documentele se află la Ministerul Energiei și urmează să fie discutate în Guvern după ce vor primi undă verde și de la Consiliul Concurenței.

Memorandumul propune o schemă de sprijin pentru compania care nu poate achiziționa toate certificatele de dioxid de carbon impuse de Uniunea Europeană pentru a putea funcționa. „Proiectul a fost înaintat Ministerului Energiei joi. Mâine (n.r. - marți), ne întâlnim din nou la Minister, pentru că înaintează spre informare acest proiect și către Consiliul Concurenței. Sperăm ca, într-un timp cât mai scurt, să fie înaintat pe masa Guvernului pentru a fi aprobat acest Memorandum de susținere a Complexului Energetic Oltenia. Noi sperăm să fie între două și patru săptămâni, să fie aprobat. Memorandumul care va ajunge în Guvern va indica și direcțiile și responsabilitățile fiecărui minister, fiecărei persoane în parte, dar așteptăm să fie aprobat întâi”, a spus Boza, la Radio Infinit.

Managerul CEO a comentat, cu această ocazie, și declarațiile făcute de sindicalistul Gabriel Căldărușe, care se teme că va avea de suferit activitatea Termocentralei Rovinari și că riscă să meargă cu doar două grupuri în această iarnă. Boza a dat asigurări că nu vor fi astfel de probleme: „Avem peste 100 de mii de tone stoc de cărbune la Rovinari. Sucursala este alimentată continuu din carierele noastre. Complexul are propria sa politică de marketing, de funcționare pentru sfârșitul acestui an. Va avea stocurile necesare. Nu este nicio problemă tehnică la Rovinari. Funcționează foarte bine”.

Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: