Minerii cu boli profesionale vor face pază

Complexul Energetic Oltenia încearcă să ia măsuri după ce mai mulți salariați au adus adeverințe medicale că au dobândit boli care nu le mai permit să facă muncă grea. Aceștia vor fi repartizați pe posturi de pază, cu salariul corespunzător unui astfel de post.

“Având în vedere numărul foarte mare de salariați înregistrați cu boli profesionale în cadrul activității miniere, pentru respectarea recomandărilor medicale și a legislației în vigoare, la înregistrarea cu boală profesională salariații vor fi informați că, pentru desfășurarea în continuare a activității în cadrul societății, aceștia vor fi plasați doar pe posturi de pază, supraveghere utilaje, salariul fiind negociat corespunzător noului post”, se arată într-o adresă semnată de Daniel Burlan, membru al Directoratului.

Unele voci din rândul sindicatelor atrag însă atenția că s-ar putea să fie mineri care să ascundă faptul că au boli profesionale pentru a nu pierde la salariu.

Conducerile exploatărilor miniere au avut termen cinci zile pentru a înainta celor de la Resurse Umane liste cu persoanele propuse a fi plasate pe posturi de pază. (A.A.)

Vizualizări: 3,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: