Pregătiri pentru Ziua Olteniei

Cea de a doua ediție a „Zilei Olteniei” este sărbătorită în acest an de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj care organizează joi, 21 martie 2019, începând cu ora 12.00, la Sala „Florin Isuf”, vernisajul expoziției de fotografie etnografică „Oltenia în imagini”.

Ca și la prima ediție 2018, CJCPCT Gorj este singura instituție de cultură din Gorj care onorează acest eveniment.

Dacă anul trecut expoziția vernisată cu același prilej cuprindea peste 100 de fotografii ale unor mari personalități ale istoriei, științei, diplomației, medicinii, literaturii, artei românești născute sau aparținătoare Olteniei, cea din acest an va cuprinde imagini de gen din arhivele Centrelor pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Ziua Olteniei este sărbătorită la data de 21 martie, fiind instituită prin Legea nr. 65/2017. „Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intra în București ținând în mână o pâine mare, semn al păcii și al belșugului. Așadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în București și coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei”, se arată în motivarea acestei legi.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: